Film a csehszlovákiai magyarok jogfosztottságáról – Mozikban a Hancsovszky!

Hallottál már arról, hogy valaki 1945-ben felrobbantotta a tornaljai csendőrséget, hogy felhívja a figyelmet a csehszlovákai magyarok jogfosztottságára? Film készült a történetből és most a Te figyelmedbe szeretnénk ajánlani a hiánypótló Hancsovszky filmet! 

Ritka az a pillanat, amikor egy szlovákiai magyar történet moziba kerül, de négy év munka után most te is megnézheted és tovább éltetheted Hancsovszky történetét!

Csak korlátozott számban, októberben kerül vetítésre a hazai mozikban, ezért ez egy soha vissza nem térő alkalom, hogy széles vásznon tekintsd meg Hancsovszky Béla rejtélyes és kalandos történetét.

A film rövid ismertetése: 1945-ben járunk, a második világháború borzalmai után épp fellélegző tornaljai fiatalok végre élni szeretnének. Reményteli jövőjükre azonban hamar sötét árnyékot vet a kitelepítéstől való félelem és a csehszlovák karhatalom kíméletlen magyarüldözése. A 19 éves Hancsovszky Béla azonban szembe fordul a rendszer igazságtalanságaival, tiltakozásul felrobbantja a tornaljai csendőrséget. Hihetetlen története itt még nem ér véget, miután halálra ítélte a népbíróság, az ügy váratlan fordulatokat vesz és végül már az ügyész is elbizonytalanodik a fiú bűnösségében.

Hírdetés

Nézd meg a film előzetesét is IDE kattintva.

A vetítések időpontjait EZEN az oldalon találod, jegyet pedig az adott mozi honlapján.

Kövess minket Facebookon is!

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »