Pellegrini visszaküldheti a parlamentben a konszolidációs csomag egyes részeit

Pellegrini visszaküldheti a parlamentben a konszolidációs csomag egyes részeit

Nyitókép: SITA

Peter Pellegrini elismerte, hogy újratárgyalásra visszaküldhet néhány konszolidációs intézkedést a parlamentnek, melyek az egészségügyi dolgozókat érintik. A szlovák államfő az egészségügyi szektor képviselőivel folytatott mai tárgyalások után elismerte, hogy a parlament által a múlt héten elfogadott konszolidációs csomag áttanulmányozása után néhány pontot visszaküldhet a parlamentnek megvitatásra.

Egyúttal felszólította a kormányt, hogy kommunikáljon az egészségügyi dolgozókkal a konszolidációs intézkedéssel kapcsolatban, amely az egészségügyi dolgozók fizetését érinti.

A köztársasági elnök kijelentette, hogy az egészségügyi szervezetekkel folytatott találkozója nem pótolhatja a kormány munkáját. Pellegrini szerint azért hívta találkozóra az egészségügyi dolgozókat, mert úgy érezte, hogy az emberek félnek és aggódnak amiatt, hogy mi fog történni az egészségügyi szektorban.

Hírdetés

Kijelentette ugyanakkor, hogy a törvénycsomag aláírásának utolsó napjáig figyelemmel kíséri, hogy a kormány az intézkedések terén törekszik-e kompromisszumra, tárgyal-e az egészségügyi szakemberekkel.

Pellegrini először kritizálta nyíltan Robert Ficot

Peter Pellegrini mai álláspontjával faramuci helyzetbe került, hiszen közvetve saját korábbi pártját is kritizálta. A Hlas-SD miniszterei illetve parlamenti képviselői ugyanis támogatták a 2,7 milliárd eurós megszorítást jelentő konszolidációs csomag elfogadását a kormányban és a parlamentben.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »