Hogyan történik az altatás a mellnagyobbító műtét során?

Hogyan történik az altatás a mellnagyobbító műtét során?

Egyre többen vállalkoznak a hölgyek közül mellnagyobbításra, mivel a beavatkozás tartós eredményeket ígér. Akik elégedetlenek külsejükkel általában alulértékelik magukat, így az önbizalmuk visszanyerése érdekében vállalkoznak a műtétre.

Gyakran olvashatunk a híroldalakon félresikerült plasztikai beavatkozásokról, éppen ezért érdemes körültekintően kiválasztani a klinikát és a szakorvost, aki elvégzi majd a műtétet. Az Aesthetica Orvosi Központ mellnagyobbítás eljárása igen népszerű, hiszen a klinikán több ezer mellnagyobbító beavatkozást végeztek a profi plasztikai sebészek. A prémiumminőségű implantátumok beültetése előtt minden esetben konzultáció történik. Cikkünkben bemutatjuk ennek menetét, és az altatásban végzett műtét körüli teendőket.

A konzultáció folyamata

A szépészeti beavatkozásokat a modern technológiának köszönhetően egyre gyakrabban helyi érzéstelenítésben végzik, azonban a mellplasztika nem ezek közé tartozik. Mielőtt a beavatkozásra sor kerülne, a szakorvos konzultál a pácienssel. Ezen a beszélgetésen a műtéttel és az eljárással kapcsolatban minden fontos részletre kitérnek. Ilyenkor ismeri meg a sebész a páciens pontos igényeit, és mondja el a lehetőségeket.

Az altató orvossal történő egyeztetés előtt lezajlanak az aneszteziológiai vizsgálatok, így a laborvizsgálat, EKG, vérnyomásmérés megtörténik. A kórtörténet és az eredmények tükrében történik meg az egészségi állapot felmérése. Olyan fontos információkat is tisztáznak ilyenkor, hogy a páciens krónikus betegségben szenved-e, allergiás-e, gyógyszerérzékenysége van-e, milyen gyógyszereket szed rendszeresen.

A műtét előtt közvetlenül

Hírdetés

Amikor elérkezik a műtét időpontja, előtte való este nyolc óráig fogyasztható csak darabos étel, folyadékot pedig éjfélig lehet inni. Ekkortól szájon át még nyugtatót sem vehetünk be. A beavatkozás reggelén az altató orvos által előírt gyógyszert veszik be a páciensek egy-két korty vízzel. Előfordul, hogy a trombózis megelőzésére fásli vagy gumiharisnya kerül a lábakra. A vénán keresztül bekötik az infúziót, melyben adagolják a megfelelő gyógyszereket.

Ezután EKG, vérnyomásmérő és egyéb ellenőrző műszerek kerülnek a páciensre. A már altatásban lévő száján keresztül vékony csövet vezetnek a légcsőbe, ezen keresztül altató-, fájdalomcsillapító és oxigén adagolása történik, és az altatóorvos ezen keresztül kap információt a légzés paramétereiről. A műtét végéig ebben az állapotban van a páciens.

A beavatkozást követően

A műtét után a csövet az altató orvos kihúzza, majd felébreszti a pácienst. Mivel korábban olyan gyógyszerkeveréket kapott a plasztikai műtéten átesett, amelyben hányás-hányinger csillapító volt, így kevés esetben alakul ki émelygés. A műtőt fájdalomcsillapító infúzióval hagyják el a betegek.

Általában két órával a beavatkozást követően víz már fogyasztható, négy óra múlva pedig egy-két kekszet is elropogtathatunk.

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »