Elhunyt Horváth Tibor

Elhunyt Horváth Tibor

Kilencvenhárom éves korában elhunyt Horváth Tibor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség leghosszabb ideig hivatalban lévő főtitkára (1969–1996), későbbi gazdasági igazgatója (1996–2007) – számolt be a hírről a sportági szervezet a hivatalos honlapján.

Horváth Tibor egész életét az asztalitenisznek szentelte – olvasható a szövetség hivatalos honlapján. Bár játékosként nem jutott el a csúcsra, rendkívüli elkötelezettséggel tevékenykedett a Helyipari SC-ben, amelynél fiatalokat nevelt, és később az NB I-be vezette a klubot. Eredményei és munkája révén hamarosan a MOATSZ Ifjúsági Bizottságához került, ahol Bihari Péter lemondása után főtitkárrá választották – idézi a sportal.hu.

Hírdetés

Huszonhét éves főtitkári pályafutása alatt számos hazai és nemzetközi versenyt szervezett, köztük Európa-bajnokságokat, és a magyar sportolók ezalatt négy világbajnoki, valamint 21 Eb-aranyérmet nyertek.

A szövetségnél eltöltött hosszú évek során fáradhatatlan munkája, szakértelme és kapcsolatai meghatározók voltak a magyar asztalitenisz fejlődésében – jegyzi meg a sportági szervezet. Munkáját az ITTF-ben (a sportág nemzetközi szövetsége – a szerk.) is folytatta, ahol kisebb megbízatásokért és kiváló munkáért később aranygyűrűvel tüntették ki.

Horváth Tibor neve örökre összeforrt a magyar asztalitenisszel. Temetéséről később ad tájékoztatást a szövetség.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »