Az SNS felszólította a Pellegrinit, hogy ne támadja Ficot Dolinková miatt

Az SNS felszólította Peter Pellegrini államfőt, hogy ne támadja Robert Fico kormányfőt annak ürügyén, hogy Zuzana Dolinková (Hlas-SD) távozó egészségügyi miniszter kudarcot vallott. Az SNS azt is kifogásolja, hogy az államfő bírálja Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális minisztert és Peter Kotlár járványügyi intézkedéseket vizsgáló kormánybiztost.

közölte Zuzana Škopcová, az SNS elnöki irodájának igazgatója.

Az SNS tudomásul veszi az államfő kijelentéseit, de bízik benne, hogy a jövőben pártok felettiként fog viselkedni, és nem a Hlas-SD elnökeként. A párt emlékeztet, hogy Dolinková nem dolgozott ki semmilyen egészségügyi reformot, és nem tett egyetlen feljelentést sem a korábbi járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban. Lemondásával az SNS szerint csak az alkalmatlanságát próbálja leplezni, és a kormányfő támadásával akarja védeni az egészségügyi tárca érdekeit.

A kulturális miniszter elleni támadás Dankoék szerint azt a célt szolgálja, hogy elterelődjön a figyelem Dolinková kudarcáról, és ugyanez a helyzet Peter Kotlár támadásával is.

Hírdetés

Dolinková még a múlt héten jelentette be távozását. Elmondta, nem érzett kellő támogatást céljai megvalósítására, az egészségügy javítására, és a konszolidációs csomagot is bírálta.

Pellegrini a hétvégén kijelentette, addig nem fogadja el Dolinková lemondását, amíg a kormányfő nem nevezi meg a megfelelő utódot. Az államfő hozzátette, azt feltételezte, hogy egy másik miniszter asszony fogja bejelenteni a lemondását, és azt is megjegyezte, meglepné, ha a kormány foglalkozna Kotlár jelentésével.

Pellegrini ellentámadásba lendült: keményen beleszállt a kormányba, az SNS szerinte már Fico problémája is

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »