A füleki Bóna Friderika könyvének bemutatójára készül a Füleki Városi Könyvtár

A füleki Bóna Friderika könyvének bemutatójára készül a Füleki Városi Könyvtár

A Füleki Városi Könyvtár rendszerint kiemelt hangsúlyt fektet a helyi irodalmi alkotók támogatására, akiknek igyekszik teret biztosítani munkájuk népszerűsítésére. 2024. október 11-én itt fogja bemutatni új könyvét a helybéliek körében már jól ismert fiatal füleki szerző, Bóna Friderika. 2021-ben jelent meg első kisregénye, az „Amoda”, idén pedig a „Fedőlakk” című kötet látta meg a napvilágot. 

Bóna Friderika a Füleki Gimnáziumban érettségizett, idén májusban pedig a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem magyar–angol tolmács–fordító szakát végezte el. Emellett újságírással, riporterkedéssel foglalkozik, de dolgozott már rádiósként is, jelenleg pedig szakmai gyakorlaton van az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Irodában Budapesten.

Saját elmondása szerint a „Fedőlakk” egy katalógustörténetekből álló kötet, asszociációk mentén megvalósuló rétegzett utazás, mely során minden mozzanat, íz és illat felidéz egy emléket.

Hírdetés

A magyar nyelvű író-olvasó találkozóra 18:00 órától kerül sor. A szerző beszélgetőpartnere Nagy Andrea újságíró és műsorvezető lesz.

Az eseményt, amely „A könyvtárba, nemcsak a könyvekért!“rendezvénysorozat része, közforrásból a Szlovák Művészeti Alap támogatja. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!   

(FVM/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »