A medvetámadásokkal összefüggésben Taraba új javaslatot terjeszt a kormány elé

A medvetámadásokkal összefüggésben Taraba új javaslatot terjeszt a kormány elé Mészáros Richárd2024. 10. 06., v – 15:11

Tomáš Taraba (SNS-jelölt) környezetvédelmi miniszter minden nemzeti park területén saját barnamedve-beavatkozó csoportot hozna létre. 

Hírdetés

Elsőként az Alacsony- és Magas-Tátrában létesítenének csoportot a medvék kilövésére – tájékoztatott Taraba a közösségi hálón közzétett bejegyzésében vasárnap.

„Az általam néhány hónapja a kormányban és a parlamentben indítványozott törvénymódosításoknak köszönhetően Szlovákia hatékony eszközökkel rendelkezik, amelyek összhangban állnak az Európai Unió irányelveivel, így gyorsan ki tudjuk iktatni a veszélyt jelentő medvéket” – írta Taraba. Hozzátette, hogy a gyorsított eljáráshoz szükség van a veszélyhelyzet kihirdetésére, amely a járási hivatalok, az önkormányzatok és az Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) hatáskörébe tartozik.

Mint mondta, a jövő hét folyamán megkapja az elemzést arról, voltak-e az elmúlt hónapokban olyan jogos kérelmek medvék kilövésére, amelyeket nem teljesítettek. Leszögezte, amennyiben mulasztás történt, személyi változások is várhatók.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »