Budapest: A világ legmenőbb környékei közé került a józsefvárosi Palotanegyed

Budapest: A világ legmenőbb környékei közé került a józsefvárosi Palotanegyed

A világ legmenőbb környékei közé választotta a Time Out Travel magazin a VIII. kerületi Palotanegyedet. A 38 helyet ajánló toplistán Belső-Józsefváros mellett olyan városrészek szerepelnek, mint a marseille-i Notre-Dame-du-Mont, a lisszaboni Príncipe Real vagy a londoni Leyton – írja a turizmus.com.

A Time Out szerkesztői szerint a városnegyedeket nemcsak a gasztronómia és a művészet, de a kultúra, az utcai élet, a közösség és az egyedi helyek is meghatározzák. A listán szereplő városrészek között mindben van valami, amit máshol nem találhatunk meg: fotómúzeum, amely részidőben jazzklubként üzemel, söröző, amiben egy orosz irodalmi könyvtár is helyet kap vagy éppen egy fesztivál, ami másról sem szól, csak a pillecukorról.

Nem véletlenül került fel a listára a józsefvárosi Palotanegyed sem, ahol új élet tölti meg a 19. század második felében épült palotákat. Külön kiemelik a Nemzeti Múzeumot és a Geraldine cukrászdát a múzeumkertben, az Olasz Kulturális Intézetet, valamint a Bródy Sándor utca és a Mikszáth Kálmán tér kávézóit, galériáit és kézműves boltjait.

Hírdetés

Egy tökéletes nap során a lista szerkesztői a Palotanegyedben ellátogatnának a The Garden Café reggelizőbe, a Kalóz lemezboltba, megnéznék a Typo Showroomot, a Molnár Ani Galériát, a Főfotót, de a Jaromír a Templomhoz, a Fecske Presszó, a két Lumen, a Charbon Art Café és a Brody House sem maradna ki a programból.

A Time Out teljes, a világból összesen 38 városrészt felsorakoztató listája itt érhető el. A VIII. kerületnek más fontos kötődése is van a magazinhoz: a Time Out Market Budapest a tervek szerint 2025-ben nyitja meg kapuit a Corvin Palace-ban a Blaha Lujza téren. A budapestiek által jól ismert áruház, amelynek története egészen 1926-ig nyúlik vissza, felújításával nemrég visszanyerte eredeti, neoklasszicista állapotát.

Turizmus.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »