Börtönbe kerülhet a gyerekfelrúgó karateedző

Börtönbe kerülhet a gyerekfelrúgó karateedző

Két és fél év börtönt kértek a karateedzőre, aki felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban.

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal az 56 éves karateedzővel szemben, aki július 11-én úgy felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy a gyermek a levegőben megpördülve a feje tetejére esett – tudta meg a 24.hu.

A. Tibor azért rúgta meg a gyereket, mert nem akart felmenni a kalandpark mászó részére.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: az ügyészség két és fél év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a férfire, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

Hírdetés

A vádirat szerint a fiú az egyensúlyát elveszítve a levegőben megpördült, és előbb bal kezét, majd a fejé is beütötte a futópályába, ahonnan kissé visszapattant, majd végül a bal oldalára esett. Ezután a gyermek sírt, a futópályán fekve maradt, A. Tibor pedig ezt mondta neki: hisztizzél, hisztizzél, ahogy a kislányok szoktak.

Ezt követően a karateedző felrántotta a síró gyereket, majd egy vizes palackkal hozzá lépett és többször is a kisfiú arcába locsolta a vizet miközben azt mondta, hogy „Mi van, kislány vagy? Sírjál!”, majd a fejét hátra hajtva arra is vizet öntött. Ezt látták a táborban részt vevő gyerekek is.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki országszerte. A Magyar Karate Szakszövetség a történtek után végleg eltiltotta a karateoktatástól A. Tibort, az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárták a szervezetből. Az edzőt megfosztották a díjaitól, és a fekete övet sem viselheti tovább.

A. Tibor július 17-én, az egyesülete honlapján közzétett közleményében kért bocsánatot a történtek miatt. Úgy fogalmazott, hogy mindent megtesz azért, hogy segítse az igazságszolgáltatás munkáját és hogy csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak, akitől állítása szerint bocsánatot kért a helyszínen.

Az ügyészség két és fél év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a férfire, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mégis a váddal egyezően mindent bevall és lemond a tárgyalás jogáról is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »