Huliak a „Národná koalícia” névvel bővítené az SNS-frakció nevét

Huliak a „Národná koalícia” névvel bővítené az SNS-frakció nevét

Rudolf Huliak, az SNS parlamenti frakciójának tagja, a parlamenten kívüli Národná koalícia/Nezávislí kandidáti párt elnöke az SNS-frakció nevének módosítását javasolja, az új elnevezés Slovenská národná strana – Národná koalícia/Nezávislí kandidáti lenne. Véleménye szerint a Národná koalícia képviselőinek maguknak kell viselniük tetteikért a felelősséget, anélkül, hogy ennek hatása lenne az SNS-re.

„Mi a Národná koalícia pártot képviseljük. A nemzeti pártok tömörülésébe közös programnyilatkozattal léptünk be. Mindent megteszünk, hogy ne essen szét a kormánykoalíció, nem távozunk a frakcióból, elválaszthatatlan részét képezzük, folytatjuk tovább, csak a Národná koalícia identitását fogjuk érvényesíteni” – jelentette ki.

Huliak leszögezte, hogy a Národná koalícia képviselői az SNS-frakció tagjai maradnak, és továbbra is támogatják Robert Fico (Smer-SD) kormányát.

Hírdetés

„Teljes egészében tiszteletben tartjuk a koalíciós szerződést, így annak értelmében, valamint a megbékélés jegyében támogatjuk a Hlas-SD jelöltjének megválasztását a házelnöki posztra” – tette hozzá Huliak.

Elmondta, hogy az SNS-frakció névváltoztatásának javasolásáról hétfői (szeptember 30.) közgyűlésén döntött a Národná koalícia. „A küldöttek elégedetlenek a kialakult helyzettel, és szó szerint azt mondták, nem azért választottak meg minket parlamenti képviselőnek, hogy veszekedjünk” – mondta Huliak. Hozzátette, hogy a lényegi kérdésekben a saját nevükben fognak nyilatkozni.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »