Dinamikus imázsfilmmel szólítja meg a közösségkeresőket az újpest-kertvárosi plébánia

Dinamikus imázsfilmmel szólítja meg a közösségkeresőket az újpest-kertvárosi plébánia

Ma, amikor már tényleg mindenki imázsfilmet készít, miért ne szólíthatná meg így egy plébánia közössége is a lehetséges tagjait? Ezzel az egyedülálló kezdeményezéssel állt elő a fővárosban levő Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia, amely szeptember 27-én tette közzé Gyere, várunk, itt nyitott ajtókra találsz! című négyperces hívogatóját.

„Mindegy, hány éves vagy, jársz-e templomba, ha keresel egy helyet, egy közösséget, nálunk otthonra lelhetsz” – Horváth István plébános egyszerű, de nagyszerű szavaival kezdődik a videó, amelyben a különböző templomi közösségek mutatkoznak be képileg és szóban is.

Láthatjuk, hallhatjuk, hogy itt a kisgyerek és a nyugdíjas éppúgy megtalálja a helyét.

„Itt felfedezheted, mire vagy hivatva, mire szánt az Isten. Ebben segít a mi plébániai közösségünk” – mondja István atya, aki aztán átadja a szót a baba-mama klub vezetőinek, a Laudate kórus vezetőjének, a gyerekek és a fiatal felnőttek hitoktatójának, a ministránsközösség vezetőjének, a női imakör vezetőjének.

Közös ima, aktív szolgálat, egymás terheinek megosztása, hitbeli fejlődés, kapcsolatok – ilyen kulcsszavak merülnek fel többször is, hogy miért érdemes ennek a plébániának az ajtaján kopogtatni.

Hírdetés

„Pont annyival kapok többet, mint amennyivel ők többen vannak, mint én” – árulja el például a fiatalok hitoktatója.

A dinamikus zene kiváló összhangban áll azzal a lendülettel, amelyet a plébániai szolgálatból oroszlánrészt vállalók megfogalmaznak.

Nézzük meg a videót, és tanuljunk tőlük lelkesedést! Mondjuk mi is a mi környékünkön élőknek:

Fotó és videó: Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia

Agonás Szonja/Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »