Szalah győztes gólt lőtt, Szoboszlai kihagyott egy ziccert – élen a Liverpool!

Szalah győztes gólt lőtt, Szoboszlai kihagyott egy ziccert – élen a Liverpool!

A Liverpool FC idegenben 2-1-re legyőzte a Wolverhamptont a Premier League 6. fordulójában, s ezzel a tabella élére ugrott. Biztosan az élen is zárja majd a fordulót, ha csak a Villa nem nyer vasárnap Ipswichben hétgólos különbséggel. Szoboszlai Dominik a kezdő tizenegyben kapott helyet.

A Vörösök az Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Gravenbech, Mac Allister – Szalah, Szoboszlai, Luis Díaz – Jota tizeneggyel kezdtek, azaz visszatért minden pihenő kulcsember a szerdai Ligakupa-győzelem után.

A Wolves nem kezdte jól az idényt, az első öt fordulóban csak egyetlen pontot szerzett, de lényegesen jobb játékerőt képvisel, mint azt a bajnoki helyezése (utolsó…) mutatja. Tavaly szeptember 23-án 3-1-re nyert a Liverpool a Farkasok pályáján, de előtte februárban 3-0-ra kikapott.

Hírdetés

Arne Slot csapata az első félidő hosszabbításában szerezte meg a vezetést, a nagyon erős fizikumú Ibrahima Konaté a védők közé beugorva pontos fejessel küldte a bal oldalról érkező labdát a hálóba. A hátvédnek ez volt az első gólja a Premier League-ben. Addigra már túl voltak a Vörösök egy nagy helyzeten: a 43. percben Andy Robertson beadására jól érkezett Szoboszlai Dominik, de öt méterről küldött lövése elakadt a jó ütemben és jó helyre mozduló Johnstone-ban.

A második félidőben a hazaiak gyorsan kiegyenlítettek, Ait-Nouri közelről a kapuba passzolta a labdát, ez volt mindössze a második gól, amelyet a Liverpool ebben a bajnoki idényben eddig kapott. Nem sokáig maradt azonban döntetlen az állás, mert Luis Diaz tizenegyest harcolt ki a 61. percben, azt pedig Mohamed Szalah gólra váltotta.

A 2-1-es vezetés birtokában Slot cserélt, levitte Luis Diazt és Szoboszlait is, beállt Jones és Gakpo, de a csapat leginkább őrizte az eredményt, a brit minősítés szerint professzionális teljesítményt nyújtott.

Ezzel a győzelemmel, miután a Manchester City csak döntetlent játszott Newcastle-ben (1-1), a Liverpool a bajnoki tabella élére ugrott. Tizenöt pontja van, a Citynek és az Arsenalnak 14-14, a Chelsea-nek 13. Az Aston Villának csak 12, de csatlakozhat pontszámban az éllovashoz, ha vasárnap nyerni tud az Ipswich Town ellen.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »