Khamenei felszólította a muszlimokat, hogy minden erejükkel szálljanak szembe Izraellel

Khamenei felszólította a muszlimokat, hogy minden erejükkel szálljanak szembe Izraellel

2024. 09. 28.

Ali Khamenei Ajatollah, Irán legfőbb vezetője szombaton felszólította a muszlimokat, hogy „minden eszközzel álljanak Libanon népe és a büszke Hezbollah mellé, és segítsék őket a … gonosz (izraeli) rezsimmel való szembeszállásban”.

Az iráni állami média szerint Khamenei kijelentette:

Ennek a térségnek a sorsát az ellenállás erői fogják meghatározni, a Hezbollahhal az élen.

Hírdetés

A nyilatkozat azt követően hangzott el, hogy az izraeli hadsereg bejelentette Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálását. A Hezbollah megerősítette Naszrallah halálhírét, az iráni média pedig arról számolt be, hogy Abbász Nilforusán tábornok, az iráni Forradalmi Gárda parancsnokhelyettese is életét vesztette a pénteki dél-bejrúti izraeli csapásokban.

Nasszer Kanáni iráni külügyminisztériumi szóvivő az X-en közzétett bejegyzésében fogadkozott, hogy Naszrallah „útja folytatódik, és szent célja Jeruzsálem felszabadításában megvalósul”.

Közben két, Teherán által tájékoztatott regionális tisztviselő a Reutersnek elmondta, hogy Khameneit egy biztonságos helyre szállították Iránon belül, ahol fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben. A források szerint Irán folyamatos kapcsolatban áll a libanoni Hezbollahhal és más regionális proxy csoportokkal a következő lépések meghatározása érdekében.

Portfolio.hu

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »