Izraeli katonai bázisokat támadott a Hezbollah

Izraeli katonai bázisokat támadott a Hezbollah

2024. 09. 24.

A Gázai övezet támogatsááért és a libanoni nép védelméért a Libanoni ellenállási mozgalom tovább folytatja katonai akcióit a megszállt Palesztina északi részén – adta hírül a Hezbollah.

A Hezbollah rakétái háromszor vették célba az Afulától nyugatra fekvő Megiddo katonai repülőteret. A támadásokban  „Fadi 1” és „Fadi 2” tipusú rakétákat használtak. az ellenállási mozgalom a Ramat Davis bázist is hasonló rakétasorozattal támadta. A Hezbollah rakétái elérték az Amos bázist  is ami a szíriai konfliktusban az Al-Kaida megsebesült fegyvereseinek nyújtott ellátást.

Az Iszlám Ellenállás a határtól 60 km-re lévő Zikhron térségében egy robbanóanyag-gyárat is célba vett Fadi 2 rakétákkal.

Az al-Mayadeen dél-libanoni tudósítója korábban arról számolt be, hogy a megszállt palesztin területek irányába 4 nehézrakéta lőtt lőttek.

Az izraeli médiumok arról számoltak be, hogy  a megszállt Golán-fennsíkon lévő illegális izraeli telepeken megszólaltak a légvédelmi szirénák. Afulát, Jinjar-t, Yafat al-Nazareth-et, Migdal Haemeket, Mazraát, valamint Galilea és Haifa nagy területeit kénytelenek voltak a cionista telepesek az óvóhelyükre menekülni – számolt be az Al-Mayadeen.

Hétfőn hét támadást hajtott végre a  Hezbollah 

Hírdetés

Tegnap  a libanoni iszlám ellenállás számos hadműveletet hajtott végre az izraeli megszálló hadsereg  bázisai ellen a megszállt Palesztina északi részén.

A műveletek a következőkre irányultak:

Az Északi Hadtest tartalékos főhadiszállása,

A Galileai Hadosztály tartalékbázisa és logisztikai központjai

A Galileai-tengertől északnyugatra található Amiad bázis

A Rafael cég hadiipari komplexumait ami  Zovulon területet van a megszállt Haifa városától északra.

Kétszer célba vette az északi régió fő raktárait a Nimra bázison, a Tiberias-tótól nyugatra, valamint a rakéta- és tüzérzászlóalj főhadiszállását a “Yoav” laktanyában a megszállt szíriai Golánban, és annak a főhadiszállást is . Ezen felül támadás érte az északi hadtest parancsnokságát a Ein Zeitim bázison, Safed megszállt városától északnyugatra.

A Hezbollah hadműveletei a megszállt Haifa városától északra fekvő “Zovolon” körzetben lévő “Rafael” cég katonai ipari komplexumait és a megszállt Haifa városától délkeletre fekvő “Ramat David” légibázist is célba vették a tegnapi napon.

Orientalista.hu – Sinoda 

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »