Javaslatot nyújt be a Slovensko a miniszterek fizetésemelésének eltörlésére

Javaslatot nyújt be a Slovensko a miniszterek fizetésemelésének eltörlésére Kulcsár Péter2024. 09. 23., h – 17:01

Az ellenzéki Slovensko mozgalom módosító javaslatot nyújt be a kormánytagok idei fizetésemelésének eltörlésére, mivel a másik oldalon a konszolidáció részeként adó- és járulékemelésekkel sújtják az embereket a miniszterek – jelentették be a Slovensko képviselői a hétfői sajtótájékoztatón.

Hírdetés

„Jövőre átlagosan 500 euróval rövidítenek meg a miniszterek minden egyes szlovák állampolgárt, függetlenül attól, hogy hány éves. Ez az összeg 5,4 millió fővel felszorozva 2,7 milliárd euró, amit Robert Fico (Smer) és bandája el akar venni tőlünk” – mondta Igor Matovič, a Slovensko mozgalom elnöke.

„Ezért ma törvényjavaslatot nyújtunk be a parlamentbe. Ha azt akarják mondani az embereknek, hogy spóroljanak, húzzák összébb a nadrágszíjat, akkor először is nekik kell példát mutatniuk” – hangsúlyozta.

Hozzátette, a módosító javaslat a rendszert is megváltoztatja, úgy, hogy a miniszterelnök és a miniszterek nem dönthetnének a saját fizetésükről. „Ezzel a módosító javaslattal a fizetések kérdését a parlament hatáskörébe helyezzük át, hogy a jövőben ne történhessen meg ilyesmi” – tette hozzá Matovič.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »