Orosz légicsapásokban többen megsebesültek az ukrajnai Zaporizzsjában

Orosz légicsapásokban többen megsebesültek az ukrajnai Zaporizzsjában Kulcsár Péter2024. 09. 23., h – 11:25

Orosz légicsapásokban 16 civil megsebesült, köztük egy 15 éves gyermek, vasárnap késő este a délkeleti Zaporizzsja városára mért orosz légicsapásokban – közölték ukrán tisztviselők hétfőn.

Hírdetés

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy Oroszország az éjszaka folyamán két irányított légirakétát és négy drónt indított Ukrajna ellen. A drónok közül hármat lelőttek az északkeleti Szumi régió fölött – derült ki a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölt közleményből. A két rakéta és a drónok ne érték céljukat az ukrán légierő aktív rakétavédelme miatt – tette hozzá a légierő.

Ivan Fedorov, Zaporizzsja megye kormányzója a Telegramon arról számolt be, hogy Zaporizzsját és a várost környező területet legalább hét orosz légicsapás érte, amelyekben 13 lakóház, oktatási intézmény, gépkocsik, garázsok és magánlakások rongálódtak meg. Tájékoztatása szerint Oroszország az elmúlt napon összesen 363 légi és szárazföldi csapást mért 12 településre a régióban, amelynek Zaporizzsja város a közigazgatási központja.

A mentők több megrongálódott lakóházból evakuálták a lakókat – írta az ukrán belügyminisztérium a Telegramon.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »