Premier League – A 98. percben mentett pontot a címvédő City az Arsenal ellen

Premier League – A 98. percben mentett pontot a címvédő City az Arsenal ellen

Premier League – A 98. percben mentett pontot a címvédő City az Arsenal ellen Mészáros Richárd2024. 09. 22., v – 20:02

A címvédő Manchester City a 98. percben szerzett góllal játszott 2–2-es döntetlent a legutóbb ezüstérmes és a mostani mérkőzés második félidejét emberhátrányban végigjátszó Arsenallal az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának vasárnapi rangadóján.

Hírdetés

Az összecsapás nagyon jól indult a hazaiak számára, Erling Haaland ugyanis már a kilencedik percben vezetéshez juttatta a Cityt. A norvég sztárcsatár ezzel a találattal beállította az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo Real Madridban felállított rekordját, Haalandnak ugyanis ez volt a 105. meccsén a 100. gólja a manchesteri világoskékek kötelékében. 

A kapott gól ellenére az Arsenal nem tört meg, és a nyáron szerződtetett olasz válogatott Riccardo Calafiori bombagóljával a 22. percben egyenlített. Lendületben maradtak az Ágyúsok, akik a félidő ráadásának első percében egy szöglet után, Gabriel fejesgóljával a vezetést is megszerezték. Közvetlenül a szünet előtt Leandro Trossard szabálytalankodott a pálya közepén, ezért megkapta a második sárga lapját, így az Arsenal emberhátrányba került. 

A második félidő nagyon egyoldalú volt, a City igyekezett kihasználni az emberelőnyt, de a szurkolóknak egészen a 98. percig kellett várniuk az újabb hazai gólra, akkor egy szöglet után John Stones piszkálta a kapuba a labdát hat méterről. A 10 sárga lappal záruló összecsapás rangadóhoz méltó módon, feszült pillanatokkal ért véget, az Arsenalnak nem sikerült elvinnie a három pontot Manchesterből, a City viszont a döntetlennel megőrizte listavezető pozícióját.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »