Juraj Blanár: A békéhez tárgyalásokon keresztül vezet az út

Juraj Blanár: A békéhez tárgyalásokon keresztül vezet az út

A béke és a szabadság nagybecsű értékek, amelyek fontosságát folyamatosan hangsúlyoznunk kell a világban jelenleg zajló konfliktusok kapcsán – hívta fel a figyelmet Juraj Blanár (Smer-SD) külügy- és európai ügyekért felelős miniszter a szombati Nemzetközi Békenap alkalmából. Kiemelte, hogy a békéhez a diplomáciai tárgyalásokon keresztül vezet az út.

„A béke és a szabadság nagybecsű értékek, amelyeket hangsúlyoznunk kell, valódi üzenetüket át kell adnunk a fiatal generációknak, és folyamatosan előtérbe kell helyeznünk ezek fontosságát a világban jelenleg zajló konfliktusok kapcsán.”

– mondta a miniszter. Emlékeztetett, hogy az ENSZ ezzel összefüggésben felszólítja a világot, hogy minden ellenséges tevékenységet állítsanak le 24 órára.

Hírdetés

„A történelem már rég megtanított minket arra, hogy a háborúk nem a csatatéren, hanem a tárgyalóasztalnál érnek véget. Elengedhetetlen, hogy megállítsuk az értelmetlen veszteségeket az emberéletben, az egészségben, a vagyonban, és ne csak egy napra, hanem keressük a tartós, fenntartható megoldásokat a konfliktusokra.”

– jegyezte meg. Blanár hozzátette, hogy a kormány prioritása ezen a területen a nemzetközi jog tiszteletben tartásának, az emberi jogok védelmének és a békediplomácia eszközeinek aktív alkalmazásának előmozdítása.

A világ minden évben szeptember 21-én emlékezik meg a Nemzetközi Békenapról, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Közgyűlése 1981-ben hirdetett meg.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »