Komáromban az Európai Mobilitás Hete alkalmából nagyszerű biciklis felvonulást szerveztek – Képekkel

Komáromban az Európai Mobilitás Hete alkalmából nagyszerű biciklis felvonulást szerveztek – Képekkel

Az Európai Mobilitás Hete alkalmából a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület szervezésében, valamint Komárom város és a városi rendőrség társ-szervezésben idén is megrendezésre került a BICIKLIS FELVONULÁS, amelynek célja a kerékpározás népszerűsítése.

A komáromi rendezvény résztvevői 17.00 órakor találkoztak a Klapka-téren, ahol Keszegh Béla, a város polgármestere köszöntötte az egybegyűlt bringásokat, és tájékoztatott a tudnivalókról. A polgármester hangsúlyozta, hogy fő céljuk a figyelemfelkeltés, a kerékpározás népszerűsítése, s mindezekkel összefüggésben az egészségünk, a természet, az életkörnyezetünk óvása.

A rövid köszöntőt követően a szervezők szétosztották a környezetvédelmi minisztérium ajándékait, elsősorban a biciklis felvonulásban résztvevő gyerekek között, de a felnőttek is hasznos ajándéktárgyakhoz juthattak hozzá, mint például a fényvisszaverős biztonsági mellények, vagy egyéb, biciklizés, sportolás, kirándulás alkalmával használható apró kellékek.

Az aktivitás menetét Ujj Ernő, városi rendőrparancsnok-helyettes ismertette, felhívva a figyelmet a biztonságos közlekedésre, és közzétéve a pontos útvonaltervet, ami a következő volt:

A csapat a Klapka György térről indult el, végighaladva a Nádor utcán, a Duna-rakparton, az Eötvös utcán. Majd pedig az I. és II-es lakótelepeken áthaladva, a vasúton túli Klapka György lakótelepen folytatták útjukat; végül a Jókai utcán át jutottak vissza a Klapka-téri kiindulási pontra. Az egész menet rendőri felvezetéssel biztonságosan történt.

Ujj Ernő, rendőrparancsnok-helyettes kérdésünkre elmondta, hogy a tervezett táv 7 km-t tesz ki, mérsékelt tempóban halad, ami a kisgyerekeket és a kevésbé kisportolt személyek számára sem megterhelő.

Hírdetés

A biciklis sokadalom élén Kovács Kamil, a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület egyik alapító – vezetője haladt, de az egész útvonalon Keszegh Béla, Komárom város polgármestere is együtt tekert a csapattal.

Hozzá kell tenni, hogy a polgármester nagyon gyakran  városi hivatalába, és sok városi rendezvényre is kerékpárral jár, ami példája lehet számos má,s vezető pozícióban lévő egyénnek.

A sportos megmozdulást segítette a kellemes, napfényes időjárás is, amit már mindannyian óhajtottunk a rettenetes esőzések, azt megelőzően pedig a kegyetlen trópusi forróság után. Az időjárás szélsőségei most szerencsére elmaradtak.

A Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület által megrendezett felvonulás nagyon hangulatos, jól szervezett, és határozottan családbarát volt, aktív résztvevői minden bizonnyal kellemes emlékként tekintenek majd rá vissza. Öröm volt megtapasztalni, hogy rengeteg kisgyermekes szülő kapcsolódott be az egészséges életmódra nevelő rendezvénybe. Reméljük, egyre többen választják majd Komáromban  a kerékpáros közlekedést, hiszen több szempont tekintetében is a javunkat szolgálja.

Buday Mária

A képek a szerző felvételei


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »