Lavrov: Putyin csak viccelt, amikor azt mondta, hogy Moszkva Harrist támogatja

Lavrov: Putyin csak viccelt, amikor azt mondta, hogy Moszkva Harrist támogatja

Nyitókép: SITA

Vlagyimir Putyin orosz elnök csak poénkodott, amikor azt mondta, hogy Moszkva Kamala Harris demokrata jelöltet támogatja az amerikai elnökválasztáson. Ezt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter mondta a Sky News Arabia televíziónak.

Putyin egy szeptemberi vlagyivosztoki gazdasági fórum ülésén azt állította, hogy Moszkva Harrist részesítette előnyben Donald Trump republikánus jelölttel szemben. Ennek egyik okaként a nő „fertőző” nevetését hozta fel.

Hírdetés

Ezért is sejtették, hogy nem gondolta komolyan az amerikai alelnök támogatására vonatkozó megjegyzését. „Vicc volt” – jegyezte meg ma Lavrov, aki szerint Putyinnak jó a humorérzéke, és gyakran viccelődik.

Lavrov azt is elmondta, hogy nem lát semmilyen hosszú távú különbséget Oroszország hozzáállásában a jelenlegi vagy a korábbi amerikai választásokhoz, mert ott a hírhedt „mélyállam”, azaz depp state uralkodik. Az orosz diplomácia vezetője nem árulta el, hogy ezt az állítást is viccnek szánták-e, mindenesetre bizonyítékot nem terjesztett elő erre vonatkozóan

Ezen összeesküvés-elmélet szerint a „mélyállam” a szövetségi kormány, a titkosszolgálatok, a katonaság és az ipar tagjainak rejtett hálózata, amely saját érdekeit képviseli, és de facto dönt az Egyesült Államok irányultságáról, függetlenül a nép akaratától. és minden demokratikus ellenőrzéstől.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »