Szent Gellért Nemzetközi Zenei Fesztivál

A Szent Gellért Nemzetközi Zenei Fesztivál nyitóhangversenye szeptember 27-én lesz a Zeneakadémia nagytermében, ahol az Anima Musicae Kamarazenekar és a hazai fúvós szólistákból álló alkalmi együttes, a Szent Gellért Fúvósok közreműködésével tehetséges fiatal szólisták lépnek fel.

A zene összeköti a világot mottó jegyében a világ különböző tájairól érkező elismert fiatal művészek lépnek fel a Mozart-esten köztük, a dél-koreai Eun Cshe Kim hegedűművész, a 14. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny győztese, az izraeli születésű Itai Navon zongoraművész, az orosz származású Anasztaszija Csurakova szoprán, valamint a kínai származású LiLa csellóművész. A hangversenyen vezényel Yoon Kuk Lee dél-koreai születésű osztrák karmester – tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.

Hírdetés

A műsor első részében Mozart D-dúr „Haffner” szimfóniájának első része, valamint az Allegro con spirito és Andate című műve, a B-dúr csellóversenye és a Don Giovanni operából Crudele? Ah no, mio bene! (Kegyetlen? Á, nem, jó uram!) ária csendülnek fel. A hangverseny második részében Mozart Fantázia és allegro hegedűre, zongorára és zenekarra című szerzeménye mellett a Figaro házasságából Porgi amor (Adj szerelmet) ária csendül fel. Hallható lesz még a D-dúr „Haffner” szimfónia második része, valamint a Menüett és Trió, továbbá a Presto című szerzemények.

A tájékoztató szerint a „Haffner”-szimfónia két részben szólal meg, úgy, ahogyan az Mozart életében történt.

A Szent Gellért Nemzetközi Fesztivált Robert Bachmann svájci zeneszerző-karmester alapította 2008-ban Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel. A fesztiválon a zenekari és kamarakoncertek mellett a zenéhez kapcsolódó tudományos előadások is helyet kapnak – áll a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »