A keresztények küldetése, hogy továbbadják a jót

Az egyház küldetése a jóra törekvés és ennek továbbadása – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Veszprémben az Örömhír Evangélikus Keresztény Óvoda átadó ünnepségén.

Soltész Miklós úgy fogalmazott: „Az új óvoda lelkiséget sugároz, építi az itt növekvő gyermekeket.”

Megemlítette, hogy az óvodafejlesztési programban mintegy 200 óvoda és 20 ezer férőhely épült vagy újult meg országszerte.

Hírdetés

Felidézte: tavaly októberben kezdték meg az építkezést Veszprémben, a beruházás gördülékenyen, 11 hónap alatt megvalósult.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) a helyi gyülekezetnek mondott köszönetet, szavai szerint az ő összefogásuk nélkül nem valósulhatott volna meg a felújítás.

A veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztény Óvoda 1,2 milliárd forintból épült meg mintegy 4 ezer négyzetméteres telken, három csoport, 60 gyermek befogadására alkalmas.

Az alapító okirat szövegében ez áll: a Veszprémi Evangélikus Egyházközség 2011-ben kapta meg Veszprém várostól használatba a korábbi, 1981-ben épült épületet. Ebben iskola működött 2006-ig, majd óvodává alakították át és itt működött az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda 2023 júniusáig, míg a régi épületet felszámolták, helyette teljesen új épült.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »