Vizsgálja a rendőrség a királyhelmeci magyar alapiskola ablakából kizuhant kisfiú ügyét

Vizsgálja a rendőrség a királyhelmeci magyar alapiskola ablakából kizuhant kisfiú ügyét

Gondatlanságból elkövetett testi sértés ügyében indított büntetőeljárást a rendőrség annak a fiúnak az ügyében, aki csütörtökön (szeptember 19.) súlyosan megsérült, miután kizuhant a királyhelmeci magyar alapiskola ablakából. Jana Mésarová, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta, a rendőrség dokumentálta a helyszínt, és nyomozást indított az ügyben.

mondta Mésarová.

zárta Mésarová.

A baleset csütörtök reggel történt a királyhelmeci magyar tannyelvű alapiskolában.

„Mentőt és mentőhelikoptert küldtünk a helyszínre. A sérült kisfiút több töréssel, eszméletlen állapotban a kassai kórházba szállították”

Hírdetés

mondta Petra Klimešová, a mentőszolgálat operatív központjának szóvivője. A légi mentők tájékoztatása szerint egy 11 éves fiú sérült meg, a helikopter a helyi sportpályán landolt. A gyereket mesterséges altatásban szállították a kassai kórházba.

A gyerek állapota pénteken is változatlan maradt.

„Továbbra is mesterséges altatásban van, az aneszteziológiai és intenzív osztályon ápolják, az állapota súlyos”

közölte pénteken Ladislava Šustová, a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház kommunikációs osztályának vezetője.

Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere megerősítette a sajnálatos esetet a TASR hírügynökségnek, a polgármester csütörtökön, közvetlenül a baleset után az iskolába sietett, és találkozott a sérült fiú szüleivel. Az eset 9.30 körül, a szünetben történt. „Valószínűleg baleset történt” – mondta a polgármester.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »