Amfetaminolajból akart kábítószert készíteni

Amfetaminolajból akart kábítószert készíteni

A Tolna Vármegyei Főügyészség minősített kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy 45 éves Tolna vármegyei férfi ellen, aki külföldön megszerzett amfetaminolajból akart – kereskedelmi célból – nagy mennyiségű kábítószert készíteni.

Hírdetés

A vádlott 2023 májusában egy bérelt gépkocsival külföldre utazott azért, hogy kábítószer készítéséhez szükséges alapanyagot, úgynevezett amfetaminolajat szerezzen be. A vádlott az olajból „speed” vagy „spuri” néven ismert kábítószert akart előállítani, hogy azt értékesítve rendszeres haszonra tegyen szert.

A rendőrök már figyelték a férfit, ezért amint hazaért, ellenőrizték a gépkocsiját, illetve a lakóhelyét, amelyekből különféle kábítószereket, továbbá kábítószer szállítására (flakonokat), valamint kábítószer készítésére, kimérésére és kiadagolására szolgáló eszközt (alkoholt, kénsavat, elektromos mérleget, keverő gépet, üres műanyag simítózáras tasakokat, gumikesztyűt) foglaltak le. A férfi az elfogását megelőzően kokaint fogyasztott.

A vádlott az amfetaminolajból a lakóhelyén lefoglalt anyagok felhasználásával – a hígítás mértékétől függően – akár 90 kilogrammnyi kábítószert is előállíthatott volna.

A főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele 5-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A jelenleg is letartóztatásban lévő, speciális bűnismétlő vádlottal szemben az ügyészség 11 év fegyházbüntetés, 10 év közügyektől eltiltás, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Szekszárdi Törvényszéknél.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »