Az európai és a magyar baloldal sikertelenül támadja a magyar soros elnökséget

Az Európai Unió Tanácsának magyar soros elnöksége a mai napon mutatta be prioritásait az Európai Parlament alkotmányügyi szakbizottságában. Bóka János európai ügyekért felelős miniszter kiemelte: „Magyarország rendkívüli körülmények és kihívások idején vette át az elnökséget, amikor Ukrajnában háború dúl, és súlyos konfliktusok pusztítanak a Közel-Keleten és Afrikában. Mindeközben Európa veszít globális versenyképességéből. A magyar elnökség célja, hogy a közös európai kihívásokra közös válaszokat találjon.”

Schaller-Baross Ernő, fideszes EP-képviselő, a Patrióták Európáért képviselőcsoport tagja üdvözölte a magyar uniós elnökségi programot. „Az elnökség munkája és támogató hozzáállása révén sikerülhet megőrizni kapcsolatunkat kereszténydemokrata gyökereinkkel, ideértve a nemzeti alkotmányokat és alkotmányos hagyományokat is, továbbá a nemzeti parlamentek is nagyobb szerepet kaphatnak” – mutatott rá.

Schaller-Baross Ernő szerint Brüsszel központosító törekvései miatt elmélyültek a szubszidiaritási viták.

Hírdetés

A brüsszeli vezetés erőltetett központosító törekvései egy olyan Európai Unió képét jelenítik meg, amely az önálló hangjukat megjeleníteni kívánó kisebb és közepes tagállamok nemzeti érdekeinek elhallgattatását célozza. „Ezen baloldali törekvéseket, mi Patrióták nem vagyunk hajlandók elfogadni” – tette hozzá.

A fideszes EP-képviselő szerint szomorú, hogy néhány európai és magyar baloldali képviselő megpróbálta eltéríteni a vita fókuszát az elnökségi prioritásokról. Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének a széke pedig ismét üresen maradt, most sem jelent meg az EP Alkotmányügyi Bizottságának ülésén, holott nemcsak tagja, hanem alelnöke is a testületnek. „A munka azonban rendületlenül folytatódik, hiszen az európai emberek három dolgot akarnak: békét, rendet és fejlődést! Magyarországnak az az érdeke, hogy az EU-ban minél nagyobb legyen a jólét, ezért a magyar elnökség európai versenyképesség javítását célzó törekvései fontos és az emberek érdekeit középpontba helyező tervek. Számíthatnak a Patrióták Európáért képviselőcsoport támogatására a program minél sikeresebb megvalósításában!” – hangsúlyozta a fideszes politikus.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »