Az ügyvezető igazgató szerint Škrtel az ideális választás a DAC számára

Az ügyvezető igazgató szerint Škrtel az ideális választás a DAC számára

Az ügyvezető igazgató szerint Škrtel az ideális választás a DAC számára Lencsés Zoltán2024. 09. 19., cs – 12:33

A DAC labdarúgóklub sajtótájékoztatón mutatta be Martin Škrtelt, az új sportigazgatót.

A sportigazgatói funkciót hosszú éveken keresztül Jan Van Daele látta el Dunaszerdahelyen, 2023 októberében viszont ügyvezető igazgatói posztra váltott, és átadta helyét az ukrán Gleb Platovnak. A fiatal szakember, aki közben az ukrán válogatott stábjában is dolgozott, kirívóan rossz téli átigazolási időszakot produkált Dunaszerdahelyen, a kilenc érkező nagyobbik része a pályán okozott csalódást, de voltak olyanok is, akik egyetlen mérkőzésen lettek becserélve a fél év alatt, így a szurkolók még csak csalódásként sem tudták elkönyvelni őket.

Platov lett az idei rossz szezonkezdet egyik áldozata, távozásával megüresedett a sportigazgatói poszt. Azt már több hete rebesgették, hogy a DAC tárgyal Martin Škrtellel, aki Spartak-drukkerként leginkább szeretett klubja vezetőségében szeretett volna helyet kapni, de nem tudott megegyezni az ottani tulajdonosokkal.

A DAC csütörtökön délelőtt egy online is követhető sajtótájékoztatón mutatta be a volt szlovák válogatott játékost. 

Škrtel játékosként Trencsénben kezdte karrierjét, onnan a Zenithez igazolt, majd Liverpoolban lett világszinten ismert labdarúgó. Nyolc év után Törökországba igazolt, ahol előbb a Fenerbahce, majd a Basakshehir csapatában szerepelt. 2021-ben egy szezon erejéig hazatért a Niké Ligába, Nagyszombatban 18 bajnokin játszott, de sérülései már nem engedték számára a folyamatos játékot. Jelenleg az alacsonyabb osztályú Rásztony (Ráztočno) igazolt játékosa.

Hírdetés

Škrtel kinevezése a DAC-családot is megosztotta. Az egyik fél érvelése szerint a volt válogatott hátvéd nem lesz képes azonosulni a dunaszerdahelyi közeggel, mivel nem titkoltan életvitelszerű Spartak-drukker, és nem egyszer a kemény magban drukkolt a nagyszombati csapatnak. Szintén Škrtel ellen szól a pozícióhoz szükséges releváns tapasztalat hiánya.

A másik oldal viszont úgy gondolja, hogy Škrtel értékes kapcsolati tőkével rendelkezik Szlovákiában és azon kívül is, amelynek köszönhetően jobb játékosokat csábíthat a klubhoz, valamint hogy másodlagos a Spartak iránti rajongása, mivel a sportigazgatói pozícióhoz inkább ész kell, mint szív.

Škrtel mindenesetre „nyugodtˮ időszakban érkezett Dunaszerdahelyre, a januári átigazolási időszakig bőven lesz ideje akklimatizálódni.

„Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a tulajdonosnak, az ügyvezető igazgatónak és az egész DAC-nak a belém fektetett bizalomért. Új életszakasz kezdődik számomra és tényleg hálás vagyok, hogy egy ilyen modern klubnál kaptam meg a lehetőséget a professzionális fejlődésre. Örülök, hogy a labdarúgás világában szerzett sokéves tapasztalatomat Szlovákiában fogom kamatoztatni. Bízom benne, hogy a klub segítségére leszek és hogy az egész csapattal közösen elérjük azokat a célokat, amelyeket a szezon előtt kitűztek Dunaszerdahelyenˮ – idézi Škrtelt a DAC klubhonlapja.

Jan Van Daele a lehető legjobb választásnak tartja a 104-szeres válogatott labdarúgó érkezését. 

„Martin az ideális választás a sportigazgató szerepkörére, hiszen kiterjedt ismeretei vannak a futballról, a legmagasabb szinteken gyűjtötte a labdarúgó tapasztalatát és vezetői képességekkel is rendelkezik” – nyilatkozta az ügyvezető igazgató.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »