A Celtic lemosta a pályáról a Slovant

A Celtic lemosta a pályáról a Slovant

Az új felállásban működő Bajnokok Ligája főtábláján szereplő Glasgow Celtic fogadta otthonában a pozsonyi Slovant – majd be is rámoltak öt gólt a szlovák csapat kapujába.

Az ikonikus skót csapat fölényét azonban nemcsak az eredmény tükrözi: mind a labdabirtoklásban (58:42 arányban uralta a pályát a Celtic, mind a kapura lövésekben a hazaiak domináltak. A „The Boys” 17 lövéséből 11 volt kapura tartó, míg a Slovan szerényke kettő.

A Celtic már a 17. percben betalált Liam Scales fejese után, de a lavina csak a térfélcsere után zúdult igazán a vendégek nyakába, amikor Kyogo Furuhashi, Arne Engels (büntetőből), Daizen Maeda és a csereként beálló Adam Idah egymás után talált be.

Hírdetés

A Slovan hangulatának nyilván a teltházas Celtic Park sem tett túl jót, különösen amikor ifjabb Weiss érintette a labdát. Az ősi rivális Rangers-nél korábban (még a 2010/11-es szezonban!) megfordult kapitányt ilyenkor hangos füttykoncerttel „jutalmazták”.

Tizenkét nap múlva azonban ennél jóval nagyobb falat vár a Slovanra: otthonában fogadhatja a zsinórban 4 Premier League győzelmet magáénak tudó Manchester Cityt – mely egyébként az első körben nem bírt az Interrel, 0:0-ás döntetlent játszottak.

(szd/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »