A háború eddigi egyik legnagyobb támadása érte Moszkvát

Tíz nagy hatótávolságú ukrán kamikaze drón vette célba Oroszország fővárosát ma reggel, a támadást a polgármester az eddigi egyik legnagyobbnak nevezte.

Moszkva többrétegű légvédelme sikeresen semlegesítette az ellenséges támadást. A védelmi minisztérium összesen 10 drónt lőtt le az éjjel – olvasható Szergej Szobjanin polgármester Telegram-csatornáján. Hozzátette: ez eddig a háború egyik legnagyobb támadási kísérlete Moszkva ellen.

Mindeközben a TASzSz arról ír, a légvédelem az éjjel összesen 45 nagy hatótávolságú ukrán drónt lőtt le Oroszország légterében.

Hírdetés

Közösségi oldalakon felvételek keringenek az incidensről, az esetleges okozott károkról nincs összesítés.

The Mayor of Moscow Sergei Sobyanin says that Russian air defenses have shot down 10 UAVs tonight. He says this is one of the largest UAV attacks on Moscow. https://t.co/Fk4PJ3ru7yhttps://t.co/D1btneEetghttps://t.co/B9Lzrn2hWJhttps://t.co/b768uROrm3https://t.co/BKMIfnmCqo pic.twitter.com/hkY84VoGpI

— Rob Lee (@RALee85) August 21, 2024

Az ukrán haderő többször is próbálta már a háború során célba venni az orosz fővárost, Moszkva pénzügyi negyedét, sőt, egyszer még a Kremlt is érte találat.

(Portfólió)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »