Heves esőzések okoztak földcsuszamlást Svájcban

Heves esőzések földcsuszamlást okoztak Svájcban, az olasz határnál lévő Graubünden kantonban a Muggio-völgybe vezető egyik bekötőúton – közölte a Mendrisio városi katasztrófavédelmi szolgálat vasárnap.

Kilenc falu fekszik a völgyben. Graubünden és a vele szomszédos Ticino kantonban három egymást követő hétvégén voltak heves esőzések. Mindkét régióban riasztást adtak ki a hatóságok, felszólították az embereket, hogy maradjanak távol a vízesésektől és a meredek szikláktól, valamint óvják pincéiket a vízbefolyástól. Mindkét régió népszerű nyaralóhely Svájcban.

Hírdetés

Egy héttel ezelőtt hat ember halt meg Ticino kantonban áradások és földcsuszamlások miatt, két hete pedig négy embert sodort el a víz Graubünden kantonban, és közülük csak egy maradt életben. Azóta nem érkezett jelentés halálesetről.

A mentést végzők elővigyázatosságból kilenc embert szállítottak helikopterrel biztonságos helyre a heves esőzések sújtotta területről, mások átmenetileg rokonokhoz vagy barátokhoz költöztek. Néhány lakos azonban nem volt hajlandó elhagyni otthonát, amely földcsuszamlás veszélyének van kitéve – közölte a katasztrófavédelem.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »