Július 15-ig lehet pályázni az OTP Fáy Alapítvány Oktatási Innovációs Díjára

Július 15-ig lehet pályázni az OTP Fáy Alapítvány Oktatási Innovációs Díjára

2024. július 15-ig még várja a jelentkezéseket a magyar nyelvű oktatás legnagyobb, országhatárokon is átívelő seregszemléje, a 20 millió forint összdíjazású OTP Fáy Oktatási Innovációs Díj.

Rendkívül széles a benyújtható oktatási innovációk köre, és sokféle pályázattal van esély nyerni. Az arany, ezüst és bronz fokozattal, valamint a nagydíjjal járó pénzjutalom szabadon felhasználható, emellett a nyertesek szabadalmi, jogi, pénzügyi-befektetési és PR kommunikációs támogatást is kapnak majd.

Jelentkezni kizárólag online, ezen a linken lehet:  https://otpfaydij.hu/jelentkezes, olyan projektekkel, amelyekben a fejlesztés legkésőbb 2024. június 30-ig teljesen lezárul, és a megvalósítás is legalább részben megtörténik. Magyarországról és a határon túlról is várják a magyar tanítási nyelvű általános- és középiskolai oktatásban dolgozó szakemberek pályamunkáit.

Az OTP Fáy Oktatási Innovációs Díjat 2022-ben alapította Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgató-ja, az elismerést először 2023-ban adták át. A tavalyi nyertesek között egyaránt voltak pedagógusok és oktatásfejlesztéssel foglalkozó kutatócsoportok, valamint vállalkozások.

„Győri logopédusként számomra óriási elismerést jelentett, hogy arany minősítést kaptam a pályázatommal. Saját ötleteimre és sok éves szakmai kutatásra épül az a beszédterápiás módszertan, amellyel pályáztam. Kitartó munkával sikerült óriási eredményeket elérnünk a gyerekekkel, és erre mindannyian nagyon büszkék vagyunk” – mondja Csányi Csilla Zita, az “Érted? Zenélek!” nevű, komplex nyelvi terápiás módszer megalkotója, a tavalyi verseny kilenc díjazottjának egyike.

Az elismerés rangját és jelentőségét jól mutatja, hogy az átadás első évében, tavaly szintén arany fokozatot és nagydíjat nyert pályázat, a Redmenta Edutech Kft. mesterséges intelligencia-alapú tartalomkészítő alkalmazása 2024-ben első helyezést kapott egy rangos nemzetközi oktatási versenyen is: az „oktatás Oscar-díjaként” ismert brit Bett Awardson, az „AI alkalmazása az oktatásban” kategóriában. „Ez a díj lökést adott nekünk, hogy a nemzetközi mezőnyben is megmérettessük magunkat. Óriási öröm, hogy a magyar zsűri és a hazai felhasználók után külföldön is egyértelműen pozitív volt az oktatási platformunk fogadtatása”  mondja Visy Zoltán, a Redmenta ügyvezetője.

Hírdetés

Az OTP Fáy Oktatási Innovációs díj célja megtalálni és népszerűsíteni azokat az oktatási módszereket, eszközöket vagy tananyagokat, amelyek fokozzák a tanulás és tanítás hatékonyságát, illetve elősegítik a 21. századi kompetenciák elsajátítását.

A díjak odaítéléséről öttagú zsűri dönt, amelynek tagjai: Dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa; Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, a digitális divízió vezetője; Csejtei Ildikó, az OTP Fáy Alapítvány ügyvezetője; Dr. Érdi Péter számítógépes agykutató, a michigani Kalamazoo College professzora; valamint Polgár Judit nyolcszoros sakkolimpikon, minden idők legjobb női sakkozója.

Az OTP Fáy Alapítvány célja a fiatalok jövőtudatos gondolkodásának, ezen belül kiemelten a pénzügyi kompetenciáiknak a fejlesztése. Pályaorientáció, fenntarthatóság, valamint a sikeres élethez fontos szociális kompetenciák területén is nyújt képzéseket általános és középiskolások, illetve fiatal felnőttek számára. 2021 novemberétől felnőttoktatási intézményként is működik. 

Évente több mint 35.000 diák vesz részt ingyenes szemléletformáló képzésein, amelyek saját gyakorlatorientált módszertanra épülnek, és mind jelenléti tréningek formájában, mind digitális formában elérhetőek.  

Az Alapítvány két korszerű, high-tech eszközökkel felszerelt Oktatási és Innovációs Központot is üzemeltet Budapesten, illetve Nyíregyházán. Edukációs programjai, termékei számos hazai és nemzetközi elismerésben részesültek. 

(Szobolits Andrea, sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »