Dolinková: A világjárvány megkérdőjelezése az áldozatok iránti érzéketlenség

Dolinková: A világjárvány megkérdőjelezése az áldozatok iránti érzéketlenség

A COVID-19-világjárvány bármilyen megkérdőjelezése a járványban elhunytak hozzátartozóival szembeni érzéketlenség – jelentette ki Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter, hozzátéve, mintegy 20 ezer áldozatot követelt Szlovákiában a járvány. A miniszter sajnálatát fejezte ki, és rámutatott, hogy ki kell vizsgálni, kit terhel a felelősség a járványkezelésért.

„Ragaszkodunk ahhoz, hogy a bűnüldöző szervek vizsgálják ki azoknak a konkrét felelősségét, akik Szlovákiában a COVID-19 elleni küzdelmet vezették. A világjárvány bármilyen megkérdőjelezése érzéketlenség az áldozatok hozzátartozóival szemben. Ugyanakkor ki kell mondanom, hogy felelősek azok is, akik ma ellenzékből kiabálnak az egészségügy megmentéséért. Emlékszünk rá, hogy vezetőként kudarcot vallottak, emlékszünk a pénzpazarlásra, és arra, hogy képtelenek voltak megvédeni az embereket. Csúfos kudarcot vallottak azokban az időkben, amikor az emberek a védelmükre és a támogatásukra szorultak”

zárta Dolinková.

A miniszter megköszönte minden orvosnak és egészségügyi dolgozónak a járvány idején végzett munkáját.

Hírdetés

„Én is szeretnék köszönetet mondani minden orvosnak és egészségügyi dolgozónak, akik azokban a nehéz időkben az életük kockáztatása árán is segítettek a bajban levőknek”

mondta.

A parlament egészségügyi bizottságának szerdai (június 19.) ülésén Peter Kotlár, a COVID-19-járvány kezeléséért felelős kormánybiztos bejelentette, szeptemberben ismerteti a járványkezeléssel kapcsolatos vizsgálat eredményeit. Kotlár szerint ezekből kiderült, hogy az incidenciát és más mérhető paramétereket figyelembe véve Szlovákiában nem volt pandémia. Ezt az állítást az ellenzék, és Michal Štofko, az egészségügyi minisztérium államtitkára is visszautasította.

tasr


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »