Csendes csodák Pápától Sanghajig

Csendes csodák Pápától Sanghajig

Életünk minden napjára jut Istenünk csodáiból, mint a fényből, világosságból, levegőből, életből. Csak észre kell tudni venni. A hit csodalátó szemüvegét, olykor mikroszkópját, máskor teleszkópját, spirituális radarernyőjét kell igénybe vennünk, hogy meglássuk azt az isteni munkálkodást, amiről a Szentírás elején és végén összhangzatosan olvasunk.

Már Mózes második könyvében ezt mondta az Úr, ezredévekkel ezelőtt:

A Vulgata latin fordítása szerint „olyan jeleket/signa cselekszem, melyek nem voltak láthatók még a földön”. Majd Jób ráerősít bizonyságtevő, hatalmas próbákat és boldogító megtartást tapasztalt életével a csodák valóságára, amelyek afféle mennyei kenyérként, beszéd nélkül, Isten nonverbális közléseiként jelennek meg az emberi szívek előtt: „Nagy, végére mehetetlen dolgokat művel és csudákat, aminek száma nincsen” (Jób 5,9).

A csodák elkísérik az emberiség történetét, az egyház, és az egyének élettörténeteit is. El egészen a mennyek országáig. Az üvegtenger titokzatos környezetében látta meg János, a patmoszi vak látnok lelki szemeivel látomásában, hogy akik legyőzték a fenevadat, annak képmását, az istentagadást és ideológiáit, azok ott álltak az üvegtenger mellett Isten hárfáival és énekelték Mózesnek, s a Báránynak az énekét:

Nem véletlenül fogalmazott Kálvin János úgy, hogy a csodák hitelesítik Isten követeinek, az angyaloknak és az elhívott embereknek a valóságát. A kínai keresztyének pedig annyi próbatétel közben és után tökéletesen tisztán fogalmaznak, amikor így szólnak: „A keresztyén embernek egy óra alatt több csoda történik az életében, mint a hitetlenében egy életen át”.

Lehet, sokan úgy vélik, minek örül ez a jóember, hiszen semmi sem történt, csak bekötötték 32 írását egy szép kötetbe. Valóban csak ennyi? Egyáltalán nem! Hiszen minden csodálatos pillanatnak mély összefüggése van életünk világhálózatával. Mivel hogy van kétféle www.világháló. Az egyik a technikai, a kibervilág, a digitális kor találmánya és villámnál gyorsabb információs rendszere. Az extra és inter hominem. Az emberen kívüli. A másik Isten www.hálózata, a belső, az intra hominem, ami sokkal régebbi, mint a mai világ csúcsdigitális mesterséges intelligenciája. A belső, hitbeli világháló, spirituális teremtett intelligencia, a www.fide.com , a hit világhálója olyan régi, mint maga az emberiség. Már az Édenben is működött. És azóta is.

Hírdetés

A bűnbocsánat Jézusban tapasztalt nagy fordulatával, a világraszóló metanojákkal, megtérések sorskönnyítő, élettisztító csodáival. Ma is valami hasonló történt velem. Összefoglalom.

Ma angyaljárás van a szobámban. Csendes csodák meghatódott szívű ámulója lettem. Most hozta a posta azt a két bekötött Kína-kötetet, ami sokkal többet jelent, mint két nagyszerű meglepetés, amiért nem győzök hálát adni. A kötet címe: Krisztus és Kálvin Kínában. Korábban az e-könyvek között megjelent, 32 Kína-cikkemet magában foglaló, szépen bekötött kötet ez. A sino-keresztyénség és a sino-kálvinizmus itthon még kevésbé ismert csodáiról. Ahogyan Urunk Istenünk viszi tovább fantasztikus leleménnyel ügyét az európai lanyhulás után a keleti és a déli félteke népei felé.

És a hatalmas erővel dübörgő latin-amerikai keresztyén csodákkal. A pneumatikus, Szentlélek által vezérelt új világkorszak másodpercenként történő csodáival. A kötetet a Dunántúli Református Egyházkerület adta ki korlátozott példányszámban. Ezért a borítón a Budapest/Pápa megjelölés. A kiadást megelőzte a sanghaji és a hongkongi keresztyén lapokban a híradás a kötetről angolul és kínaiul. És a Felvidék.ma online felület híradása.

Miért? Mert felidézi egyéni sorsba ágyazottan Istenünk történelemformáló, közösségi üdvöt segítő kegyelmét, belső és külső világhálójának a szinkronitását. Konkrétan miért több ez annál, ami?

Nem folytatom. Csak azt kérem az Olvasótól, néha álljon meg Isten színe előtt, Szentléktől felhangolt szívvel és vegye észre saját sorsában a megtartó kegyelem csodajelenlétét! Égi csillagoknál számosabb csodamiriádokat. Ő ugyanis nem alszik, nem szunnyad el, övéinek álmában is ad eleget.

Reményik Sándor: Csendes csodák

Dr. Békefy Lajos/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »