Hatalmas tűz

Hatalmas tűz

Két családi ház és két gazdasági épület vált a lángok martalékává péntek hajnalban Zágonbárkányban, ahonnan a történtek kapcsán több telefonhívás is befutott a 112-es sürgősségi számon a megyei katasztrófavédelmi felügyelőséghez. Az oltásban összesen harminc háromszéki tűzoltó vett részt, a cikkünk megjelenésének idején is a helyszínen dolgoznak.

Alexandru-Marian Rechițean szóvivő péntek délelőtt arról számolt be, hogy az egységes sürgősségi hívószámon hajnali fél 4 körül többen is jelezték, hatalmas tűz van Zágonbárkányban, és fennáll a veszély, hogy az érintett két lakóházról, valamint két csűrről a lángok más épületekre is továbbterjednek. 

Első körben Bodzafordulóról indult két csapat tűzoltóautókkal a helyszínre, és Sepsiszentgyörgyről is küldtek erősítést, egy tűzoltóautó és legénysége, valamint egy magaslati mentőjármű vett részt a bevetésen. A terepszemle után azonban kiderült, további erősítésre van szükség, így a megyeszékhelyről, Bodzafordulóról és Kézdivásárhelyről további három tűzoltóautó és csapataik – köztük szabadidejüket töltő tűzoltók is – indultak Zágonbárkányba, hogy megküzdjenek a lángokkal, melyek mintegy 380 négyzetméternyi felületen pusztítottak. 

Hírdetés

A történtek kivizsgálására, a tűz valószínűsíthető okának megállapítására egy bizottságot hoztak létre. Személyi sérülésről nem érkezett tájékoztatás, két személy azonban pánikrohamot kapott, nekik a mentőszolgálat egységei biztosítottak elsősegélyt.

Zágonbárkány polgármestere, Pastor Nicolae a közösségi médiában tájékoztatott a történtekről, és arra szólította fel a helyi közösséget, környékbelieket, hogy fogjanak össze, segítsenek a két bajba jutott családon. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki a tűzoltóknak, akik erőfeszítéseik révén megakadályozták, hogy egy harmadik ház is meggyulladjon.

A községben legutóbb május elején történt tűzeset, akkor Salamáson gyulladt meg egy idős asszony háza. Ott valószínűleg a konyhában lévő gázpalackból szivárgó gáz okozta a szerencsétlenséget. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »