Megmentenék a kultúrpalotát (Magyar Polgári Erő)

Megmentenék a kultúrpalotát (Magyar Polgári Erő)

Határozottabb fellépéssel, az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának hatékonyabb kihasználásával a város számára kedvező módon alakulhatott volna a sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának sorsa – véli a Magyar Polgári Erő (MPE) megyeszékhelyi polgármesterjelöltje. Erőss Bulcsú a párt ügyvivő elnöke, Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő segítségét kérte az egyre romosabb ingatlan ügyének felkarolására és előremozdítására, a felkérésnek a honatya eleget is szándékszik tenni.

A szóban forgó ingatlan előtt tartott sajtótájékoztatón Erőss Bulcsú felidézte, a városvezetés állítása szerint minden jogi lépést kimerítettek a tulajdonjog megszerzése érdekében, de nem jártak sikerrel, ezért arra is felkészültek, hogy lemondjanak az épületről, és nézzék, amint lassan összeomlik. Az MPE polgármesterjelöltje szerint a helyzet nem egyedi, más megyeszékhelyeken is hasonló állapotban éktelenkednek a városközpontban az egykori szakszervezeti művelődési házak, ám pozitív példák is akadnak. Erőss Bulcsú Csíkszeredát említette, ahol az önkormányzat 2014-ben megvásárolta az ottani művelődési házat, amelyet azóta is rendeltetésszerűen működtet. Ebből a példából kiindulva döntöttek úgy, felkérik Kulcsár-Terza Józsefet, hogy parlamenti képviselői minőségében járjon közbe az ingatlan ügyében. Úgy vélik, határozottabb fellépéssel, kitartással megnyugtató megoldást lehetne találni.

Hírdetés

A honatya szerint szakértőikkel megvizsgálják, pontosan hogyan is áll az ingatlan helyzete, majd ezt követően szándékszik lépni az ügyben, várhatóan szeptembertől. Hozzátette: biztos abban, hogy az MPE képviselői a városi tanácsban lesznek június 9-e után, és ezáltal eljön a pillanat, amikor a városvezetéssel ők is együtt tudnak dolgozni, mert ezt a kérdést csak közösen tudják megoldani.

Újságírói kérdésre sem Erőss Bulcsú, sem Kulcsár-Terza József nem adott egyértelmű választ arra, hogy milyen megoldást látnak az ingatlan további sorsát illetően. Azért kérték fel a parlamenti képviselőt, hogy „minden követ mozgasson meg” Bukarestben, mivel az a céljuk, hogy a városlakóknak visszaadják az ingatlant.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »