Ifjúsági termet avattak (Dálnok)

Ifjúsági termet avattak (Dálnok)

A dálnoki művelődési központ épületében ifjúsági termet avattak szerda délután, s ezáltal régi vágya teljesült a dálnoki ifjúságnak. A terem a helybeli és megyei önkormányzat anyagi támogatásával valósult meg.

A megjelenteket házigazdaként Marti István polgármester üdvözölte, megköszönve a megyei tanács segítségét, hogy közösen sikerült a dálnoki ifjúságnak kialakítani egy korszerűen berendezett és felszerelt termet. „A fiataloknak nem elég elmondani, hogy az övék a jövő és mennyire fontosak, hanem ott, ahol lehetőség van, tenni is kell értük. Mi ezt tettük, és tenni fogunk azért, hogy élhetőbb jövőt biztosítsunk fiataljaink számára” – mondotta a polgármester. A dálnoki ifjúsági szervezet, a DISZ nevében Már Boglárka Anett mondott köszönetet a létesítményért.

Hírdetés

Tamás Sándor megyeitanács-elnök elmondta: a megyében két olyan község van, amely ezer főn aluli, ezek közül az egyik Kommandó, a másik pedig Dálnok, de a kis községek, a kis közösségek ügye is éppen olyan fontos a megyei önkormányzat számára, mint a nagyközségeké vagy a városoké. „A dálnoki fiatalok ma birtokba veszik saját ifjúsági terüket. Azt kívánom, hogy lakják be, töltsék meg élettel, és olykor hívjanak meg minket egy csocsómérkőzésre, mert szívesen eljövünk. Dálnok kiváló példa arra, hogy van élet azon a vidéki településen, ahol az önkormányzat és a polgármester a közösség igényeit figyelembe veszi. Húsz éve lett önálló közigazgatási egység, és mondhatni, azóta kivirágzott, van polgármesteri hivatala, szép művelődési hajléka, jól felszerelt és rendbe tett iskolája, óvodája, sporttelepe, és még lehetne sorolni a húsz év megvalósításait. Most egy jól felszerelt ifjúsági teremmel gazdagodott. A 2020–2021-ben lebonyolított ifjúsági konzultáció egyik legfontosabb eredménye az az igény volt, hogy vidéki településeken legyen lehetőségük a fiataloknak találkozni, minőségi időt tölteni. Erre adott választ Kovászna Megye Tanácsának programja, amelynek köszönhetően három év alatt kilenc településen hoztunk létre ifjúsági tereket” – hangsúlyozta a megyei önkormányzat vezetője. Ambrus Zsombor jogász, a Komitátusz ifjúsági szervezet elnöke és Marti Paula, a helybeli Darkó Jenő-iskola tanítónője elvágta az avatószalagot, majd az ifjak azonnal birtokukba is vették a termet.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »