Marco Rossit megindította a közönség éltetése

Marco Rossit megindította a közönség éltetése

Marco Rossi szövetségi kapitány megindítónak nevezte, hogy több mint 50 ezer szurkoló ment ki vasárnap a magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésére, amelyen többször is a nevét skandálták.

„A ma esti mérkőzés bizonyította, hogy amikor válogatottak játszanak egymással, akkor nincsenek barátságos meccsek. Voltak belemenések, durvaságok, mert mindenki meg akarta nyerni ezt a kiegyensúlyozott mérkőzést.

Azt hiszem, nekünk voltak egyértelműbb lehetőségeink, de ezúttal rosszabb volt a helyzetkihasználásunk, mint három napja Szerbiában”

– értékelte a csehekkel játszott 1-1-es döntetlent az olasz szakvezető.

Az MTI érdeklődésére az újonc Horváth Krisztoferről azt mondta, hogy nem volt egyszerű dolga, ahogy a nemzeti együttesben másodszor szerephez jutó Kata Mihálynak sem, mert nemzetközi szinten olyan „pressing” van, amit a magyar bajnokságban nem tapasztalhatnak meg. Hozzátette, nagyon fontos a türelem a fiatal játékosokkal szemben, de az üzenet egyértelmű a szerepeltetésükkel: ha keményen és jól játszanak, akkor megadathat nekik a lehetőség a válogatottban. Szuhodovszki Soma ugyan nem jutott szóhoz, de az 59 éves tréner nagy fantáziát lát benne.

A poszttársaival kapcsolatban azt mondta, Ádám Martin ezúttal nem volt megfelelő fizikai állapotban, míg Németh Andrást úgy nem tudja behívni, hogy alig játszik a német másodosztályú Hamburger SV-ben. A védekező középpályások kapcsán azt emelte ki, hogy mindig egy adott poszt játékosai dőlnek ki, ezúttal a „6-os” volt az, márpedig Vécsei Bálinttal és Schäfer Andrással többre mehettek volna.

Hírdetés

Amikor a Honvéddal bajnokságot nyertünk, akkor hasonló rigmusban skandálták a nevemet, de erre sosem számít az ember. Nagyon megindító, ezt csak megköszönni tudom. Azért kulcsoltam össze a kezem, mintha imádkoznék, mert részemről ez a köszönet jele”

– mondta kissé elcsukló hangon Rossi arra reagálva, hogy a publikum egyik fele gyakran kiabálta a keresztnevét, míg a túloldal a vezetéknevével „válaszolt”.

„Még ha nem is győztünk, összességében elégedett vagyok, a második félidőben voltak felvillanásaink, az elsőben kevésbé. Kiegyenlített és a nézők számára élvezetes meccs volt” – értékelt Jaroslav Silhavy, a csehek szövetségi kapitánya, aki úgy vélekedett, a barátságos mérkőzésen szokatlan feszültség még határon belül volt.

A magyarok mindig a legerősebb csapatukkal állnak fel, minden alkalommal győzni akarnak, ez előnyös volt számunkra, mert így erős ellenfél ellen próbálhattunk ki játékosokat”

– mondta.

Silhavy külön kiemelte, hogy a Puskás Arénát már ismerték, szép emlékük fűződik hozzá, mert 2021-ben itt jutottak tovább az Eb nyolcaddöntőjéből.

„Ez a stadion óriási és gyönyörű. Örültünk a telt háznak, egy barátságos meccsen ez irigylésre méltó” – jelentette ki Silhavy, aki értékesnek nevezte a felszálló ágban lévő magyarok elleni döntetlent.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »