Zelenszkij: Ukrajna addig harcol, míg vissza nem szerzi elfoglalt területeit

Ukrajna nem hagyja abba a harcot, amíg vissza nem szerzi az Oroszország által elfoglalt területeit – hangoztatta Volodimir Zelenszkij vasárnap, szokásos esti beszédében. Az ukrán elnök hangsúlyozta: „Egyeseknek talán úgy tűnik, hogy a győzelmek sorozata után most egyfajta szünet lesz. De nem lesz nyugalom. Készülünk a következő sorozatra … Mert Ukrajnának szabadnak kell lennie. Az egésznek” – tette hozzá.

Az Ukrán Fegyveres Erők a Telegram közösségi oldalon azt írták vasárnap késő este, hogy csapataik átkeltek az Oszkil folyón, ellenőrzésük alá vonták a folyó keleti partját, és a Donyec-medencében állomásozó orosz erőket fenyegetik. Az átkelés az Oszkilon újabb fontos mérföldkő Ukrajna északkeleti, Harkiv régióban indított ellentámadásában, mivel a folyó a Sziverszkij Donyec folyóba torkollik, amely keresztülhalad Luhanszkon, a donbászi régió két tartományának egyikén – állapította meg a Reuters hírügynökség jelentésében.

Hírdetés

Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye kormányzója a Telegramon hangsúlyozta, hogy „a luhanszki terület közvetlenül a szomszédban van. A felszabadulás nincs messze”. Zelenszkij üzenetében fogadkozott, hogy fenntartja a Moszkvára gyakorolt nyomást, miután Ukrajna ebben a hónapban gyors győzelmet aratott Harkivban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »