Szörnyeteg Magyarország felett – kemény viharok péntek estére is

Szörnyeteg Magyarország felett – kemény viharok péntek estére is

Pesten jégeső, Baja fölött „szörnyeteg”, felhőszakadások, rengeteg villám a Dunától keletre – péntek délutántól ismét igen mozgalmas az időjárás Magyarországon.

Péntek délután és este a Duna vonalában és attól keletre még viszonylag nagy számban fordulnak elő zivatarok. Ezeket leginkább a középső harmadán (a Duna-Tisza közén és a Duna vonalában) kísérheti felhőszakadás, emellett néhány átmeneti viharos (60-80 km/h) széllökés és jégeső (~ 1-2 cm) is társulhat hozzájuk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében.

Néhány helyen továbbra is előfordulhat heves zivatar (akár 85-90 km/h körüli átmeneti szélrohamokkal; illetve nagyobb méretű, akár 2 cm-t meghaladó jéggel kísérve).

Hírdetés

Éjszaka fokozatosan csökken a csapadékhajlam, de főként az északkeleti tájakon, illetve a Dél-Dunántúlon még hajnalban is előfordulhat dörgés, villámlás.

Szombat napközben is elsősorban a Duna vonalában, illetve attól keletre alakulhat ki zivatar, de a péntekhez képest már kisebb számban.

Az erősebb gócokat ekkor is kísérheti viharos (ált. 60-80 km/h) széllökés, jégeső (~ 1-2 cm), esetleg intenzív csapadék (> 15-20 mm).


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »