Ursula von der Leyen üdvözölte az EU Bíróságának ítéletét, mely szerint Orbánék bukták a jogállamisági pert

Ursula von der Leyen üdvözölte az EU Bíróságának ítéletét, mely szerint Orbánék bukták a jogállamisági pert

Ez az eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megvédjük az EU költségvetését és az Unió pénzügyi érdekeit a jogállamiság elveinek megsértésével szemben

üdvözölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Bíróság mai döntését, mely szerint visszautasították a magyar és a lengyel kormány keresetét, és ezzel kimondta, hogy jogszerű az úgynevezett feltételességi mechanizmusról szóló rendelet. Azaz alkalmazható az Európai Unió Bírósága a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében hozott ítélete szerint.

Hírdetés

A bizottsági elnök világossá tette, hogy egyhamar nem fog sor kerülni az eljárások elindítására, mert az általa vezetett testület a következő hetekben a jogszabály gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos iránymutatások elfogadásával lesz elfoglalva – írja a Népszava.

Von der Leyen ígéretet terr arra is, hogy egyetlen, a rendelet hatálya alá tartozó ügyet sem fognak figyelmen kívül hagyni, ugyanis 2021. januárja óta valamennyi tagállamban nyomon követik a helyzetet, és minden esetet alaposan megvizsgálnak.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »