„Akkor itt mindig rend van?” – Az orsolyita nővérekhez látogattak a kisvárdai óvodások

„Akkor itt mindig rend van?” – Az orsolyita nővérekhez látogattak a kisvárdai óvodások

Vízkereszt napján, január 6-án az orsolyita nővérek vendégszeretetét élvezték a helyi rendházban a kisvárdai Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda óvodásai. Dudásné Popovics Angéla óvodavezető számolt be a látogatásról.

Ezen a napon sok-sok élményben volt része az óvodásoknak. Szentmisén vettek részt, majd Bákonyi János atya megszentelte a csoportszobákat, együtt imádkozott a háromkirályokká koronázott gyermekekkel és megdicsérte a finom ünnepi ebéd asztalánál falatozókat.

Ezenkívül megtisztelő meghívást kaptak a nagycsoportos óvodások Frantiska és Ignácia nővértől: a délután folyamán ellátogathattak az orsolyita rendházba. Az óvodásaink nagy lázban voltak, vajon milyen házban laknak a nővérek? Van-e konyhájuk, televíziójuk? Nagy izgalommal sétáltak át a nővérekhez. „Hisz ez egy emeletes ház!” – szólt az egyik gyermek.

Frantiska nővér fogadta a gyermekeket az ajtóban. Elmondta, hogy ez egy rendház.

Hírdetés

– kezdődtek a találgatások.

Majd a sok-sok lépcső ismét kérdésre késztette őket: „Nem fáradnak itt el a nővérek?” Aztán már csak az ámulat, a csodálkozás látszott a gyermekarcokon, a sok-sok bennük kavargó kérdés a konyháról, a mosdóról, televízióról mind-mind megválaszolásra került. Boldogan fedezték fel a Szent Józsefet ábrázoló szobrot, megtekintették a picike kápolnát, nagy érdeklődéssel nézegették a festményeket a falakon – megcsodáltak mindent, érdeklődtek, kérdeztek és kérdeztek.

A teljes képgalériát ITT találják.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »