Répássy 7 milliós tartozással lépett le a Parlamentből, de már milliomosként ült be Völner helyére

Répássy 7 milliós tartozással lépett le a Parlamentből, de már milliomosként ült be Völner helyére

Ha hiszik, ha nem, nem mindenkinek jön be az országgyűlési képviselőség sem. Répássy Róbert, úgy tűnik, ebbe a kategóriába tartozik. Varga Judit bizalmasa, Völner Pál látványos bukása után frissen kinevezett államtitkár vagyonnyilatkozata ugyanis most már nyilvánossá vált, és a dokumentumok tanulsága szerint

a fideszes politikusnak jobban ment a sora az Országháztól távol. 

Répássy Róbert az előző ciklusban ült a Fidesz frakciójában, illetve 2015-ig igazságügyi államtitkár is volt. Az utolsó vagyonnyilatkozata 2018. május 8-án lett aláírva. Ebben szerepelt egy 108 és egy 51 négyzetméteres lakás feles tulajdona, egy 1.6-os Opel Astra (2015-ben vásárolta), valamint 7 millió forint banki tartozás.

Megtakarítania semmit sem sikerült a parlamenti évek során

– a Répássy Róbert Ügyvédi Irodában pedig szüneteltette a foglalkozását. 

Nem tűnt túl rózsásnak a helyzete!

Hírdetés

De lám, alig telt el négy év, 2022. január 5-én már egy sokkal vastagabb Répássy Róbertet köszönthetünk az Országgyűlésben. A politikai felsővezetőként tett vagyonnyilatkozata szerint továbbra is a két miskolci lakás fele van a nevén, de már egy Opel Insignia E2 típusú autója van (amit 2020-ban vett), illetve takarékbetétben 1.137.380 forint megtakarítása fial, 11,7 millió forintja van a bankban, valamint kihelyezett további 3,6 millió forintot, amit visszakövetelhet. Emellett már csak 6 millió forinttal tartozik a banknak. 

Azt azért nem árt tudni, hogy az elmúlt időszakban Répássy Róbert ügyvédi irodáját a Miniszterelnökség is foglalkoztatta, illetve Völnert váltó politikus igazgatósági taggá avanzsált a Szerencsejáték Zrt.-nél, valamint a MÁV felügyelőbizottságában is szintén kapott egy helyet. 

Szóval, volt miből félretenni. 

Amúgy legutóbb Érden úgy menekítették ki Varga Juditot egy kampányrendezvényről az N1TV és az Alfahír stábja elől, hogy Répássy Róbert felvállalta a kamerák „össztüzét”, bár arra ő sem válaszolt, Völner Pál miért nem ül előzetes letartóztatásban. 

Emlékezetes, Völner Pál vagyonnyilatkozatából az derült ki, hogy parlamenti munkássága alatt neki is 7 millióval csökkent a megtakarítása. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »