Többször bántalmazta várandós élettársát – jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélték

Többször bántalmazta várandós élettársát – jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélték

A Balassagyarmati Törvényszék 10 hónapról 3 év börtönbüntetésre súlyosította annak a 37 éves salgótarjáni férfinak a büntetését, aki várandós élettársát többször bántalmazta.

Hírdetés

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2018-ban emelt vádat a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt.

A vád szerint a férfi 2016 decemberében bántalmazta állapotos élettársát, elvette az iratait, az autója kulcsát és összetörte a mobiltelefonját is. Másnap reggel a nő gyalog próbált elmenekülni salgótarjáni házukból, azonban a férfi autóval követte őt, életveszélyesen megfenyegette, amelynek hatására a nő beült mellé az autóba. A férfi egy közeli erdőhöz vitte a sértettet, aki ismét megpróbált elszaladni, azonban a vádlott utolérte, a hajánál fogva visszarántotta az autóba, ahol bántalmazta is őt.

A férfi 2017-ben is többször bántalmazta és élete kioltásával fenyegette meg élettársát.

A vádlottat a Salgótarjáni Járásbíróság 10 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte. Az ügyészség a bántalmazóval szemben súlyosabb, míg a védelem enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbezett. 

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék csak az ügyészi fellebbezést tartotta alaposnak és a büntetést – figyelemmel a súlyosító körülmények túlsúlyára, valamint arra, hogy a vádlott a legutóbbi cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, ugyanazon sértett sérelmére követte el – 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosította.

Az ítélet jogerős. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »