Matovič magán kívül: A volt kormányfő megnevezte, kiket látna szívesen az OĽaNO élén

Matovič magán kívül: A volt kormányfő megnevezte, kiket látna szívesen az OĽaNO élén

Az egykori miniszterelnök és az OĽaNO elnöke Igor Matovič egy a TASR-nek adott interjúban arról beszélt, el tudja képzelni, hogy Eduard Heger jelenlegi kormányfő vegye át a párt irányítását a közeljövőben.

Bár novemberen, Matovič állítása szerint, egyhangúlag választották őt újra a mozgalom elnökévé, az ex-kormányfő több más jelöltet is el tudna képzelni az OĽaNO élére. „Legalább három-négy olyan emberünk van, akinek a kezébe merném adni a pártot, sőt jobb is lenne, mint most” – fogalmazott Matovič, hozzátéve, hogy Eduard Heger biztosan egyike ennek a négy embernek. 

Novemberi újraválasztása kapcsán elmondta, bár titkos volt a szavazás, nem érkezett ellenszavazat, amin

eléggé csodálkozik, hiszen „jobban is választhattak volna”.

Hírdetés

Fontos kiemelni, hogy novemberben nem szabályos elnökválasztásról volt szó, sokkal inkább egy bizalmi szavazásról. A mozgalom alapszabálya ugyanis kimondja, hogy négy évre választják az elnököt, Matovič pedig még 2019 októberében annak rendje s módja szerint megkapta a mandátumát.

A politikus szerint nincs abban semmi meglepő, hogy az 53 fős frakcióból időközben ketten távoztak, sőt 53-ból 51 „kifejezetten jó eredmény”.

Ősszel Ján Krošlák lépett ki a frakcióból, mondván, nem ért egyet azzal, ahogyan a vezetés irányítja a mozgalmat, néhány hónappal korábban pedig Martin Čepčeket zárták ki, mert számos kérdésben nem a frakcióval szavazott.

Bár Igor Matovič leszögezte, nem számít újabb távozókra, a kormánykoalíció jövőjével kapcsolatban igen óvatosan fogalmazott. Szerinte ugyanis, ha a 150 fős törvényhozásban 77 vagy 76 főre olvad a kormánytöbbség, előfordulhat, hogy „a maffia” megvásárol néhány képviselőt a kormánypárti padsorokból. Matovič ezt azzal indokolta,

számos gyenge karakter található a kormányoldalon.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »