Tavaszias hőmérsékletek mellett, kiskabátban búcsúztathatjuk az óévet

Tavaszias hőmérsékletek mellett, kiskabátban búcsúztathatjuk az óévet

(Forrás: OMSZ)

Pénteken, szilveszter napján egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, és kisüt a nap, de főként az északkeleti megyékben maradhatnak borult, párás vidékek, ködfoltokkal. Az ország északkeleti felén várható szórványosan szitálás, kisebb eső.

Estétől a szélcsendes részeken ismét köd képződik, illetve észak felől fátyolfelhőzet sodródik az ország fölé. A nyugati, délnyugati szelet több helyen élénk, a középső országrészben néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16, északkeleten 2 és 8 fok között alakul. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hírdetés

(Forrás: OMSZ)

Péntek estétől szombat reggelig, újév első napjáig egy szakadozott hidegfronti felhősáv vonul végig az országon, így gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. A szélcsendes tájakon pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződhet.

(Forrás: OMSZ)

Elsősorban az ország északkeleti felén alakulhat ki eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +7 fok között alakul, hajnaltájt megenyhül az idő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »