Budai Gyula: Karácsony azonnali hatállyal mondjon le!

Budai Gyula, a Fidesz képviselője hétfőn napirend előtti felszólalásban Fónagy Jánost, a a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkárát kérdezte a budapesti Városháza ügyében.

– A Gyurcsány-Bajnai-kormány minden idők legkorruptabb kormánya volt, a Városháza-ügy pedig jól bizonyítja, hogy Gyurcsány és Bajnai emberei elfoglalták a Városházát ahol egy olyan jutalékos rendszer működik, ahol az értékesített ingatlanok tíz százalékát le kell adni Kiss Ambrus főpolgármesternek – emlékeztetett napirend előtti felszólalásában Budai, aki részletesen idézte fel az eseteket, amelyek bizonyítják, hogy Bajnai és Gyurcsány embereinek korrupciós ügyeivel, ingatlanmutyijaival van tele a Városháza. Budai emlékeztetett arra is, hogy az Anonymus hangfelvétele alapján Bajnai Gordon két embert ajánlott Karácsony Gergelynek: Tordai Csabát és Kiss Ambrust, mindketten a Bajnai-kormány államtitkára volt.

Hírdetés

„Karácsonyék továbbra is tagadják, hogy az ingatlanok értékesítésével Berki Zsoltot bízták meg, pedig ő a Városháza »táskás embere«” – hangsúlyozta Budai. „A Városházán egy jutalékos rendszert működtető maffiaszerű hálózat működik, amelynek tagja Berki Zsolt, Barcs Balázs Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és maga Karácsony Gergely főpolgármester is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda 14 nyomozati eljárást folytat az ügyben. Mai hír, hogy több helyszínen a rendőrség nyomozói házkutatást tartottak befolyással üzérkedés, hivatali visszaélés, csalés, hivatali vesztegetés, hűtlek kezelés miatt folyik a nyomozás” – hangsúlyozta Budai, kiemelve: a nyomozóhatóságoktól a közvélemény elvárja, hogy teljeskörűen tárják fel az ingatlanmutyikat, a Fidesz pedig követeli Karácsony Gergelytől, hogy azonnali hatállyal mondjon le és távozzon a közéletből.

Fónagy Jánost, a a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára válaszában kiemelte: a főügyészség, a nyomozóhatóság, a rendőrség teszi a dolgát, pálcát törni viszont valaki felett akkor lehet, ha a bíróságon megszületik az ítélet. „A Fidesz-kormány deklarálta: vagyongazdálkodás kizárólag az állami vagyon gyarapítása céljából lehetséges” – emelte ki az államtitkár.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »