NB I – Növelte előnyét a Puskás a félbeszakadt mérkőzés pótlásán – tabella

A Puskás Akadémia vendégként 3-1-re győzött a ZTE ellen a felhőszakadás miatt vasárnap félbeszakított és szerdán befejezett mérkőzésen a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

Az összecsapást 1-2-es állásnál a 70. percben szakította félbe Bogár Gergő játékvezető, majd félóra elteltével döntött arról, hogy nem folytatható a játék, mivel a pálya talaja futballra alkalmatlanná vált.
A szövetség versenybizottsága hétfőn úgy határozott, hogy a 70. perctől folytatódjon a mérkőzés.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-0)

Zalaegerszeg, v.: Bogár
gólszerzők: Skribek (13.), illetve Favorov (54.), Puljic (66.), Corbu (92.)
sárga lap: Grezda (76.), illetve Komáromi (12.), Slagveer (84.)

ZTE FC

vasárnap: Demjén – Németh E. (Lesjak, 66.), Serafimov, Sebestyén, Gergényi – Bedi, Sankovic, Halilovic (Spoljaric, 66.) – Babati (Grezda, 66.), Koszta, Skribek

 

szerdán: Demjén – Lesjak, Serafimov, Sebestyén, Gergényi – Halilovic, Spoljaric, Bedi – Grezda, Zimonyi, Skribek

Puskás Akadémia
vasárnap: Tóth B. – Gera D. (Slagveer, 69.), Stronati, Spandler, Deutsch L. – Van Nieff, Corbu, Favorov – Komáromi, Puljic, Plsek

szerdán: Tóth B. – Favorov, Stronati, Spandler, Deutsch L. – Plsek, Van Nieff – Komáromi, Corbu, Slagveer – Puljic

A hazaiaktól Bobál Dávid, Kálnoki-Kis Dávid, illetve Waltner Róbert vezetőedző, a vendégektől pedig Nagy Zsolt és Joao Aniceto Grandela Nunes hiányzott eltiltás miatt.

Rajtuk kívül a felcsúti együttesben Szolnoki Roland és Géresi Krisztián sem játszhatott sérülés miatt.

Hírdetés

Vasárnap a ZTE előtt adódott az első ziccer a nyolcadik percben, de a Puskás Akadémia ekkor még nem került hátrányba, öt perccel később viszont már igen, amikor egy védelmi hibát kihasználva éppen a felcsútiaktól kölcsönvett Skribek Alen bombázott a hálóba 14 méterről. Az első félidő folytatása a nagy hőség miatt nem hozott izgalmakat, alig jutottak el veszélyes lövésig a játékosok. A Puskás Akadémia legígéretesebb próbálkozásánál, Komáromi György beadásánál Demjén Patrik mentett Gera Dániel elől a hosszabbítás második percében.

A második felvonás elején némileg aktívabbak voltak a vendégek, és az 54. percben sikerült is egyenlíteniük: az előző idényben Zalaegerszegen szereplő Artem Favorov lövése az élete első NB I-es mérkőzését játszó Sebestyén Lóránt hátáról pattant a hálóba. A 66. percben Deutsch beadását az őrizetlenül hagyott Jakov Puljic lőtte a kapuba, ezzel már a Puskás vezetett. Ettől kezdve pedig nem a hőség, hanem a szakadó eső és a viharos erejű szél nehezítette – még vasárnap – a csapatok dolgát, de nem sokáig, mert a hetvenedik percben Bogár Gergő játékvezető félbeszakította a meccset.

A szerdai folytatásban gyönyörű napsütés várta a csapatokat, illetve azokat a nézőket, akik ismét kilátogattak a stadionban, vagy az újakat, akik jelképes áron belépőt váltottak.

A maradék húsz percben nem tudta igazán megtartani a labdát a ZTE, így nem volt esélye nyomást gyakorolni a Puskás Akadémiára, amely taktikusan őrizte az eredményt, sőt, a hajrában egy kontratámadásból még növelte is az előnyét. A hazaiaknak ebben a szakaszban egy helyzetük volt.

Az előző idényben ezüstérmes Puskás Akadémia három forduló után a harmadik helyen áll a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután 3-1-re győzött Zalaegerszegen a vasárnap elkezdett és a viharos időjárás miatt szerda délután befejezett mérkőzésen.

TP Bank Liga, 3. forduló:

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 1-3

vasárnap játszották:
Újpest FC-Budapest Honvéd 1-1

szombaton játszották:
Paksi FC-Debreceni VSC 3-3
Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 4-1
Gyirmót FC Győr-MOL Fehérvár FC 1-1

pénteken játszották:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 1-2

   

A 4. forduló programja:

augusztus 21., szombat:
Debreceni VSC-ZTE FC 16.00
MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good 18.15
Budapest Honvéd-Paksi FC 20.30

augusztus 22., vasárnap:
Mezőkövesd Zsóry FC-Gyirmót FC Győr 15.45
Újpest FC-MTK Budapest 18.00

január 26., szerda:
Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 19.00


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »