Parasztvakítástól szemkilövetésig és szemfényvesztésig

Parasztvakítástól szemkilövetésig és szemfényvesztésig

A nemzet teljes lezüllesztésétől és teljes becsapásától, a kormányzati analfabetizmustól, a rendőrségi terrortól, a szemkilövetéstől egyenesen vezet az út a szemfényvesztésig, amennyiben a politikai értelemben vett talpon maradást követően a nagy visszatérés a cél.

Nem is létezik más út, csak a szemfényvesztés! Létezne ugyan még egy, ami úgy, ahogy elfogadható, az pedig a teljes eltakarodás lenne a politikából. De Gyurcsány Ferencet nem olyan fából faragták, aki visszavonulót fújna, aki feladná. Még a tehetetlenségből, a hozzá nem értésből és az emberek átverésének beismeréséből is politikai hasznot akar profitálni azon az alapon, hogy ő őszintén bevallotta azt, ami miatt más, tisztességes ember elbujdosna szégyenében, ami miatt felelnie kellene a nemzet ítélőszéke előtt! Nem, ő marad!

A politikai jelenlétével tovább provokálja a józanul gondolkodó embereket, és tovább ködösíti a megvezethetőket.

Mert neki lételeme a hazudozás, hatalomvágya nem ismer semmilyen erkölcsi határt! A politikai zavarkeltés nélkül unatkozna, pedig a disznófejű Nagyúr megengedhetné magának, hogy otthon az aranyain ülne vigyorogjon. De ő jobban szeret a megtévesztett emberek nyomorúságán vigyorogni. Arcátlanul beleröhög az emberek szemébe, lepereg minden a sunyi politikusról. Úgy véli, eltelt már annyi idő, hogy feledésbe merüljenek a nemzettel szemben elkövetett gaztettei, hogy már felnőtt egy olyan nemzedék, amely a saját bőrén nem tapasztalta meg a gumibotot és a gumilövedéket! Itt az ideje tehát a visszatérésre, nehogy kifusson az időből. Úgy érzi,  eljött az ideje annak, amikor az emberek változást akarhatnak, csak be kell magát vetnie a küzdelembe. De azt is jól tudja, hogy saját maga az első körben soha nem lesz elfogadható alternatíva, a pártja sem, az egész baloldal sem. Előbb egy akolba terelte az ellenzéki nyájat, amelyhez még a szebb időket megélt Jobbik is csatlakozott.

Programjuk az Orbán-gyűlölet! Gyurcsány most is a háttérből irányít, aztán majd később lecsaphat és becsaphat mindenkit, mint ahogy 2004-ben tette, amikor menetközben lett kormányfő úgy, hogy kétéves miniszterelnöksége után taccsra tette Medgyessy Pétert.

Hírdetés

Most talán Karácsony Gergelynek, Budapest főpolgármesterének szánja ezt a balekszerepet! És már valószínűleg azt is tudja, hogy mivel fogja őt a nyeregből kiütni. Semmit se kell összegyűjtenie Karácsony alkalmatlanságára vonatkozólag, a korán beindított választási kampányban megteszi ezt most a kormányoldal (csak nehogy túltolják nagy igyekezetükben). Gyurcsánynak csak válogatnia kell a karácsonyi lehetőségek között: amatőrizmus, gyengekezűség, az idegennyelvek ismeretének, szakdolgozatának, valamint a kormányzási feladatok betöltéséhez szükséges képességek hiánya között.

Esetleg majd egy konkrét ballépésre is hivatkozni lehet, ami Karácsony esetében bármikor előfordulhat.

És akkor a háttérből előléphet újra Gyurcsány, mint anno Medgyessyt követően tette. Hogy mennyit kell várnia? Lehet, hogy semennyit, mert Karácsony ezerszer meg fogja gondolni, hogy győzelmük esetén otthagyja-e a sokkal kényelmesebb főpolgármesterséget, ami egy kedvezőbb kormányhátszélben még vonzóbb lehet számára, akár hosszabb időre is berendezkedhet itt. Miniszterelnökként viszont tudja, hogy teljesen alkalmatlan, bukása esetén pedig nem lenne visszaút a főpolgármesteri székbe, amely valljuk be, szintén felülmúlja a képességeit. A kampányban ugyan még lehet a jólfésült, lányarcú, magas és vékony Gergőből kormányfőjelölt, de ne adj isten, ha nyernek, rögtön Gyurcsányt jelölheti kormányfőnek a jellemtelen összeborulás. De előfordulhat, hogy pár hónapot várnia kellene. De biztos türelmesen várna, ha már várnia kellett 13 évet a nagy visszatérésre.

Így válna a nagy szemkilövetőből újra csak egy nagy szemfényvesztő, aki Medgyessy után valószínűleg Karácsonyt is minden lelkiismeretfurdalás nélkül mellékvágányra helyezné.

Remélem, hogy a magyarországi választópolgárok döntésük előtt kitekintenek Szlovákiába is, és látni fogják, hogy ebben az országban mire képes vagy képtelen egy négypárti koalíció, mennyire ingatag a kezdettől fogva. Alig egy év kellett ebben a szomszédos kis országban a kormányfőcseréhez és miniszterváltásokhoz. Magyarországon eddig hét ellenzéki pártból áll az összeborulás…Rossz belegondolni, mi lenne, ha…. 

fotó: MTI/Kovács Balázs    


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »