Magyarországon folytatják a nyitást, lassan négymillió beoltottnál járnak

Magyarországon folytatják a nyitást, lassan négymillió beoltottnál járnak

Újabb szakaszhatárhoz érkezünk a járvány elleni küzdelemben, szombattól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt mondta,

Csütörtök estére már több mint 3,91 millióan megkapták az oltásukat, ezért pénteken biztosan eléri a négymilliót a beoltottak száma, így szombaton életbe léphetnek az új szabályok – közölte a miniszterelnök.

A 16 és 18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával az érettségiket követően, május 10-e után indul – tudatta a kormányfő.

Hírdetés

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök leszögezte, még nem vagyunk túl a járványon, felelősségteljesen kell viselkednünk.

Hasonlóképp felelősségteljes viselkedésre int a WHO is. Az AFP hírügynökség értesülései szerint a világszervezet európai igazgatója, Hans Kluge szerint visszaüthet a gyors nyitás. A WHO szerint az indiai járványhelyzetért főként a nagyobb összejövetelek felelősek. Az országban napok óta 300 ezer feletti a napi új esetek száma.

Kluge figyelmeztet, ha enyhítik a korlátozásokat, és az emberek elkezdenek tömegben mozogni, összejöveteleket tartani, akkor ugyanez a helyzet bármelyik országban kialakulhat. Az európai igazgató szerint habár Európában jelenleg csökken a fertőzöttek száma, azonban a fertőzésveszély így is rendkívül magas.

(MTI/Felvidék.ma/ParlamentneListy)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »