Folyik az elsősök beíratása a Csallóközben

Folyik az elsősök beíratása a Csallóközben

Javában zajlik az elsősök beíratása az alapiskolákban. A Dunaszerdahelyi járásban található településeken egész áprilisban folyik a kisgyermekek beíratása – többnyire elektronikus úton tölti ki a szülő, vagy a törvényes képviselő a gyermek adatait. Vannak azonban olyan községek, ahol csupán egy-két napot szánnak a beíratásokra, ezért már sikerült részleges adatokat megtudni egy-egy intézményvezetőtől.

Nagyszarván az alapiskolába idén tizenhét tanulót írattak be az első osztályba – mondta el portálunknak Szilassy Alica intézményvezető –, akik között vannak halasztást kérők is. A pontos számadatokat június első felében tudják majd meg, de az igazgatónő szerint ez a szám kiváló, mivel kisiskoláról van szó.

Ezzel a létszámmal már biztosan nyithatunk egy első osztályt, ami valóban jó hír”

– nyilatkozta az igazgatónő.

Szilassy Alica beszámolt arról is, hogy a gyerekek adaptálása az alapiskola megnyitását követően nagyon zökkenőmentesen zajlott, mivel már mindenki várta az iskolába való visszatérést.

Az online oktatásnak köszönhetően megvolt a gyerekek és a pedagógusok közti interakció, így együtt tudtunk dolgozni, s az iskolába való visszatéréskor ott folytattunk mindent, ahol abbahagytuk”

– tette hozzá az igazgatónő.

Hírdetés

A csenkei Bódis József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda igazgatója, Csóka Anita portálunknak elmondta, hogy náluk hét elsős diák kezdi majd el szeptemberben az iskolát.

Tíz kisdiákot írattak be szüleik intézményünkbe, de már most tudjuk, hogy hárman közülük halasztani fognak egy évet. Nem csupán csenkei gyerekekről van szó, Nemesgombáról és a Csenkéhez tartozó Vajasvatáról is érkeznek majd hozzánk az elsősök”

– nyilatkozta Csóka Anita.

Az igazgatónő elmondta, hogy az alapiskolában összesen huszonhét diák tanul három osztályban. A második és a harmadik osztály összevontan működik. Az iskolában öt pedagógus dolgozik, akik közül négyük már átesett a koronavírus elleni oltáson.

Az óvodai beíratásokat májusban bonyolítják le, Csóka Anita szerint a környező falukból is érdeklődnek az óvodai beíratás iránt, de a kapacitásaikat tekintve nagy valószínűséggel csak a csenkei kisgyermekeket tudják majd felvenni az óvodába.

Meglátjuk, hány gyermek ballag el az óvodából, ettől fog függeni az új ovisok létszáma is”

– mondta el az igazgatónő.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »