PSZ: 60 pedagógus halt meg koronavírus-fertőzésben

PSZ: 60 pedagógus halt meg koronavírus-fertőzésben

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezete elnöke az ATV stúdiójában beszélt a tanárok nevelők, óvónők járványügyi érintettségéről. Ezzel összefüggésben mondta, hogy hivatalos adatok nem állnak rendelkezésre, de a szakszervezeti vezető szerint eddig 60 tanár hunyt el a járvány következtében.

Úgy vélte, a korlátozások miatt a közelgő érettségire több forgatókönyvvel kellene előállnia a kormánynak, hogy a diákok, szülők, tanárok pontosan tudják, mi vár majd rájuk, hogyan készüljenek.

Hírdetés

Szabó Zsuzsa beszámolt arról is, hogy egy budapesti kerületben és egy nagyvárosban több száz tanárt kérdezett meg egy gyors kérdőív formájában. A válaszadók 60 százaléka azt mondja: amíg nincsenek beoltva és nem alakult ki a teljes védettség, valamint, amíg a gyerekek nem védettek, addig nem szabad az oktatást visszaengedni a tantermekbe. A kérdőívből az is kiderült, hogy a megkérdezett pedagógusok több mint 70 százaléka tartja fontosnak az oltást

A PSZ elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy nem csak a tanárok miatt fontos az oltás, hanem a gyerekeknek és az ő családtagjaiknak is. Szabó Zsuzsa szerint addig nem lehet megnyitni az iskolákat, amíg a pedagógusok nincsenek beoltva.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »